İsrail’in sınır dışı ettiği Türkler İstanbul’da

İsrail’in sınır dışı ettiği Türkler İstanbul’da

Kudüs kararı sonrasında geçen hafta düzenlenen gösteride gözaltına alınan 3 Türk'ten 2'sinin sınır dışı edildiği bildirildi. Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargılı, saat 19:40'ta İstanbul'a geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışma yaratan Kudüs kararı sonrasında geçen hafta düzenlenen gösteride gözaltına alınan 3 Türk’ten 2’sinin durumu belli oldu. Gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan Türkler, cumartesi günü suçsuz bulunmuş ve İsrail polisi de Türklerin turist olduğunu açıklamıştı.

İsrail İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2 Türk’ün sınır dışı edilmesine karar verilirken, Reuters, 3 Türk cuma günü Kudüs’te düzenlenen gösteri sırasında gözaltına alındığını aktardı.

-3.TÜRK HAKKINDA AÇIKLAMA YOK-

Kudüs’te cuma namazının ardından düzenlenen gösterilerde Filistinlilere destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan 3 Türk vatandaşından Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargılı, kefaletle serbest bırakılmalarının ardından sınır dışı edildi. İsrail İçişleri Bakanlığı sözcüsü Türklerin Belçika pasaportuyla ülkeye giriş yaptığını da aktarırken üçüncü Türk hakkında bir açıklama yapılmadı.

Sınır dışı edilen Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargılı bugün saat 19:40’ta İstanbul’a geldi. Sınır dışı edilen yolcular ile beraberindekiler, işlemlerinin yapılması için uçak altında polis tarafından karşılandı. Basın mensuplarına gösterilmeyen Kızılırmak ve Gargılı, işlemleri için polis merkezine götürüldü.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.