İşte 2018 Dünya Kupası’nda tur atlayan ilk takım

İşte 2018 Dünya Kupası’nda tur atlayan ilk takım

2018 Dünya Kupası’nda gruplardan çıkan ilk takım resmen belli oldu. İşte ayrıntılar;

2018 Dünya Kupası A Grubu 2. maçında ev sahibi Rusya, Mohamed Salah'ın önderliğindeki Mısır’ı 3-1'lik skorla yenerek gruplardan çıkıp son 16'ya kalan ilk takım oldu.

Ev sahibi Rusya 2018 Dünya Kupası'nda gruplardan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu ve büyük bir başarıya imza attı.

2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya, beklentilerin üzerinde bir performans sergilemeye devam ediyor. Açılış maçında Suudi Arabistan'ı 5-0 yenen Rusya, ikinci maçında da Muhammed Salah'lı Mısır'ı 3-1 mağlup etti.

Rusya'ya ikinci maçta ikinci galibiyeti getiren golleri 47. dakikada kendi kalesine Fathy, 59. dakikada Dennys Cheryshev ve 62. dakikada Artem Dzyuba kaydetti. Mısır'ın tek golü ise 73. dakikada penaltıdan Muhammed Salah ile geldi. Salah, bu golü ile kariyerindeki ilk Dünya Kupası golünü attı.

SALAH'IN GOLÜ ‘VAR’

Mısır'ın penaltı golünde yine VAR etkili oldu. Salah'ın yerde kaldığı pozisyonda maçın Paraguaylı hakemi Caceres önce hareketin ceza sahası dışında olduğunu belirtti ve frikik kararı verdi. Ardından VAR sistemine başvuruldu ve faülün ceza sahası içinde olduğuna karar verildi. Bu penaltı kararı ile Dünya Kupası'nda 17. maçta 10. kez penaltı olmuş oldu.

Son 16 turu için çok kritik bir galibiyet alan Rusya, puanını 6 yaparken Mısır, 2. maçından da puansız ayrıldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.