İşte dünyanın en tehlikeli çantası

İşte dünyanın en tehlikeli çantası

Dünyanın en tehlikeli 2 çantasından biri Amerika Devlet Başkanı Donald Trumph diğeri de Rusya Devlet Başkanı Putin’e ait olan nükleer füze fırlatma düğmesi bulunan nükleer çantalardır.

Dünyanın en tehlikeli 2 çantasından biri Amerika Devlet Başkanı Donald Trumph diğeri de Rusya Devlet Başkanı Putin’e ait olan nükleer füze fırlatma düğmesi bulunan nükleer çantalardır. Bu çantalardan Putin’e ait olan geçtiğimiz günlerde ilk kez Rusya Savunma Bakanlığı’nın resmi televizyon kanalı Zvezda’da yayınlandı.

 

ornek2.jpg

Zvezda’da yayınlanan programda çanta detaylarıyla incelenirken çantanın tarihsel süreci de anlatıldı. Bir askeri uzman çantanın Sovyetler Birliği döneminde ‘Kazbek’ adıyla kullanıldığını ve buradaki amacın askeri komuta merkezine kodlar göndererek olası bir savaşın başlatma talimatının verilmesi olduğunu anlattı.

 

canta4.jpg

Çantanın Putin’in devlet başkanlığına seçilmesinden sonra geliştirilmeye başlanıldığı ifade edilirken çantaya ‘Çeget’ isminin verildiği aktarıldı. Askeri uzman çantanın çalışma sistemini anlatarak bir flash bellek aracılığıyla daha önce oluşturulan savaş talimatının kodlarının stratejik silahların komuta merkezine iletildiği ve nükleer başlıklı balistik füzelerin bu komut ile birlikte ateşlenebileceği belirtildi.

 

canta3.jpgcanta3.jpg

Yani çanta Sovyetler Birliği döneminde kullanılmaya başlanmış ve Putin döneminde ise oldukça geliştirilmiş.

Zvezda’daki programda nükleer savaş talimatı verilen çantanın yanı sıra 2 çantanın daha bulunduğu bu çantaların ise bilgisayar bağlantıları ile doğrudan komuta merkezleri ile bağlantıya geçtiği anlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bahsi geçen çantayı hemen hemen her yurtdışı seyahatinde ve Rusya’nın uzak noktalarındaki toplantılarında yanında götürüyor. Televizyon programında çantayı taşıyan kişinin ise bu çanta üzerinde uzmanlaşmış bir asker olduğu söylendi.

Çantanın 2 önemli düğmesinin bulunduğu bu düğmelerden beyaz olanına basıldığı zaman özel kodların stratejik füze merkezlerine gönderildiği ve doğrudan talimatın gerçekleştiği ifade edildi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.