İşte MHK'nın görev vermeyeceği hakemler listesi

İşte MHK'nın görev vermeyeceği hakemler listesi

Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) çarpıcı bir açıklama gelmiş, bazı hakemlere ikinci bir değerlendirmeye kadar maç verilmeyeceği duyurulmuştu. Hakemlerin ismi resmen açıklanmasa da söz konusu tartışmalara konu olan karşılaşmalar ve hakemler ortaya çıktı.

Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) çarpıcı bir açıklama gelmiş, bazı hakemlere ikinci bir değerlendirmeye kadar maç verilmeyeceği duyurulmuştu.

Kararla alakalı Fenerbahçe'den de resmi bir açıklama gelmişti. MHK'nin kızağa çektiği hakemler belli oldu. 

 

İşte MHK'dan yapılan açıklama:

 

"Son hafta müsabakaları için yapılan teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; ikinci bir değerlendirmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır. Bu süre içerisinde hakemlerimiz teknik ve mental olarak müsabaka alacak gibi hazırlıklarına devam edecektir. Makul bir dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirme yapılacaktır.

Hakemlerin de bir insan olduğu, hata yapabileceklerini bilmekle beraber, tüm çabamız hakemlerimizin müsabaka neticesine veya oyunun akışına tesir edecek büyük hatalar yapmamaları içindir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

FENERBAHÇE'DEN MHK'YE SORULAR

 

Sarı-lacivertli kulüpten de MHK’nin kararı sonrası bir açıklama yayınlandı. Zorunlu açıklama başlığıyla yayınlanan metinde şu sorular soruldu:

 

“Yapılan açıklamada net bir yaklaşımın olmamasının; ligimize dair hali hazırda taşınan, üst üste örneklerle güçlenen ve ‘ofsaytımsı’ tanımı ile derinleşen soru işaretlerini daha da kuvvetli hale getireceğine inanıyoruz. Bahsi geçen hakemler hangi maçlara, hangi takımlar lehine fayda sağlamış ve hangi takımlar aleyhine kararlar vermişlerdir? VAR konuşmalarında nelerden bahsedilmiştir, ‘ofsaytımsı’ örneğinin benzerlerine rastlanmış mıdır, VAR konuşmaları belli bazı kulüplere servis edilmiş midir?”

 

MHK'NİN KIZAĞA ÇEKTİĞİ HAKEMLER BELLİ OLDU

 

Fanatik'in haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun bildirisinde geçen hakemlerin isimleri belli oldu.

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve 3-3'lük beraberlikle sonuçlanan İstanbulspor - Antalyaspor maçının hakem Yiğit Arslan ile VAR hakemi Arda Kardeşler, ikinci bir karara kadar görev verilmeyen isimler arasında yer aldı.

Bir diğer ikili ise yine aynı haftada oynanan Konyaspor - Adana Demirspor karşılaşmasında göre yapan hakem Sarper Barış Saka ve VAR hakemi Alper Çetin oldu. Müsabaka, Adana Demirspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.