İsveç'ten Kur'an yakma eylemiyle ilgili skandal karar!

İsveç'ten Kur'an yakma eylemiyle ilgili skandal karar!

Aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın skandal eylemlerinin ardından İsveç polisinin güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklayan kararı, idari mahkeme tarafından iptal edildi.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakması Türkiye ile İsveç arasında tansiyonu yükseltti.

Skandal eylemin ardından harekete geçen Türkiye, İsveç'in NATO müzakerelerini askıya aldı. Daha sonra yapılan açıklamada görüşmelerin 20 Şubat'ta yeniden başlayacağı duyuruldu.

 

POLİS KUR'AN-I KERİM YAKMA EYLEMLERİNİ YASAKLAMIŞT

 

Rasmus Paludan'ın eyleminin ardından İsveç polisi geçtiğimiz ay İslam aleyhindeki eylemlerin ülkenin uluslararası çıkarlarına zarar verebileceği ve güvenlik endişesi oluşturabileceği gerekçesiyle 'Kur'an-ı Kerim yakma' eylemlerinin yasaklanmasına karar verdi.

 

İSVEÇ MAHKEMESİ, KARARI BOZDU

 

İsveç İdari Mahkemesi ise skandal bir karar aldı. Mahkeme, polisin Kur'an-ı Kerim yakma eylemini yasaklayan kararını bozdu. Mahkeme 'güvenlik riski endişelerinin' gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığını belirtirken, Yargıç Eva-Lotta Hedin, "Polisin kararına yeterli destek sağlanamadı" ifadelerini kullandı.

 

5 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Öte yandan İsveç İç Güvenlik Teşkilatı (Säpo) bu sabah 'terör eylemi' planladığından şüphelenilen 5 kişinin tutuklandığını açıkladı. Tutuklanan kişilerin Ocak ayında İsveç büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim yakma eylemi ile bağlantılı olduğu ifade edildi.

Säpo terörle mücadele birimi başkan yardımcısı Susanna Trehorning, "Mevcut dava, İsveç Güvenlik Servisi'nin Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma olayıyla bağlantılı olarak üzerinde çalıştığı birkaç vakadan biri" diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.