İtalya'da koronavirüs karantinası, kaosa yol açtı!

İtalya'da koronavirüs karantinası, kaosa yol açtı!

İtalya’nın koronavirüse karşı ülkenin tamamını karantinaya alması kaosa yol açtı. Halk panik içinde sokaklara döküldü. Yağma ve isyan başladı.

Avrupa'da koronavirüs salgınının en etkili olduğu ülke olan İtalya’da hükümet radikal bir karar alarak, karantina uygulamasının ülkenin tümünde yürürlüğe soktu. Alınan bu kararla, yaklaşık 60 milyon kişilik nüfusa sahip İtalya’da herkesin seyahat özgürlüğüne kısıtlamalar getirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, virüsün yayılmasını önlemek için kaybedilecek zaman olmadığını ifade etti.

 

OKULLAR 3 NİSAN'A KADAR KAPALI

Alınan karara rağmen uluslararası hava ve demiryolu ile toplu taşıma trafiğinin işlemeye devam edeceğini bildiren Conte; çocuk yuvalarının, okulların ve üniversitelerin ise en az 3 Nisan’a dek kapalı kalacağını duyurdu.  

italya-002.jpg

 

"İTALYA'NIN MENFAATİ İÇİN FEDAKARLIK YAPMALIYIZ"

İtalya birinci futbol Ligi Seria A’nın da içinde bulunduğu sportif organizasyonlar da aynı süre zarfında faaliyetlerini durduracak. Conte açıklamasında, "Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. İtalya’nın menfaati için her birimiz fedakarlık yapmak zorundayız" dedi.

ÖLÜ SAYISI 463'E YÜKSELDİ

Yaklaşık 10 bin kişinin koronavirüsten kaynaklanan Covid-19 akciğer hastalığına yakalandığı İtalya’da, söz konusu hastalıktan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı da son 24 saat içinde 97 kişi artarak 463’e ulaştı. Salgının etkili olduğu bölgelerde hastanelerde kapasite sıkıntısı yaşanmaya başlandığı ve yoğun bakım birimlerinde büyük bir yoğunluk olduğu bildiriliyor.

 

italya-1-001.jpg

 

HÜKÜMETİN UYARILARI CİDDİYE ALINMIYOR

İtalya hükümetinin karantinayı tüm ülkede uygulama kararının arkasında yatan nedenin, insanların daha önce karantinaya alınan kuzeyden güneye kaçışı olduğu ifade ediliyor. Ayrıca yapılan tüm uyarılara rağmen insanların topluca bir arada olduğu ve dolayısıyla salgının yayılmasına uygun ortam sağlayan eğlence mekanlarına rağbetin azalmaması da önlemlerin sertleştirilmesinin önünü açtığı bildiriliyor.

 

italya-2-001.jpg

 

KARANTİNA KAOS YARATTI

İtalya'da yaşanan gelişmeler ise dünyayı korkutmaya başladı. İtalyanlar karantina ilanının ardından süper marketlere akın etmiş vaziyette.

İtalya'da insanlar panik içerisinde süper marketlere yöneldi. Sokaklarda metrelerce kuyruklar oluşuyor.

Hastanelerin yaşanan yoğunlukla zor mücadele ettiği ifade ediliyor.

 

italya-3.jpg

 

PANİKLEYEN HALK MARKET RAFLARINI BOŞALTTI 

Dün akşam saatlerinde İtalya'da tüm halka açık etkinlikler, sinemalar yasaklandı, spor salonları ve publar kapatıldı, cenaze ve düğünler iptal edildi ve Serie A oyunları da dahil olmak üzere spor karşılaşmaları askıya alındı.

Cerrahi maske takan İtalyanlar sıralara girerek panik halinde bütün market raflarını boşalttı.

Duyurudan birkaç dakika sonra, İtalya'daki süpermarketler ve gece geç saatlere kadar açık olan dükkanlar dolmaya başladı.

 

italya-4.jpg

 

TIBBİ MALZEMELER YAĞMALANDI

Kaos yaşayan İtalya'da hayati önem taşıyan tıbbi malzemelerin de yağmalandığı bildirildi.

İtalya'nın Liguria bölgesindeki bir hastanede müdür olan Marco Damonte Prioli, Wall Street Journal'a şunları söyledi: “Bunlar yağma olayları… Sağlık cihazları şu an çok önemli bir durumda"

Bir doktor da çalıştığı hastanenin bir anda "tsunami" gibi hastalarla dolduğunu ve bu aşırı yoğunluk nedeniyle boğulmak üzere olduğunu ifade etti.

 

italya-5.jpg


"SAVAŞ TAM ANLAMIYLA PATLADI"

İtalya'nın kuzeyinde Bergamo'daki Humanitas Gavazzeni hastanesinde çalışan Dr. Daniele Macchini, Facebook'ta şunları yazdı: "Gece gündüz kesintisiz bir şekilde devam eden savaş tam anlamıyla patladı."

Gece saatlerinde ortaya çıkan polis acil durum araçlarının, hoparlörlerinden insanlara içeride kalmalarını söylediği bildiriliyor.

Napoli'de çekilen bu görüntülerde acil durum polis araçlarının sirenler eşliğinde insanlara evlerinde kalmaları gerektiği duyuruluyor.

Covid-19 olarak da bilinen virüs salgını nedeniyle dünya genelinde 113 binin üzerinde insan enfekte oldu. 4 binin üzerinde insan salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.