İtalyan Deniz Kuvvetleri'ne iki yeni denizaltı

İtalyan Deniz Kuvvetleri'ne iki yeni denizaltı

İtalyan Fincantieri şirketi ile OCCAR, İtalyan Donanması için iki adet denizaltı üretilmesi amacıyla 1.35 milyar Avro değerinde sözleşme imzaladı. Denizaltılar, 2029 yılına kadar teslim edilecek.

Dünyanın önde gelen tersanelerinden biri olan Fincantieri ve OCCAR (Müşterek Silahlanma İş birliği Teşkilatı), 2 yeni nesil denizaltı inşası için sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

Fincantieri’nin ana yüklenici olacağı bu sözleşme, İtalyan Donanması için 4 adet U212 NFS (Near Future Denizaltı) satın alma programının bir parçasıdır ve 2 adetlik ilave denizaltı tedariki seçeneğini de içermektedir. İlgili lojistik destek de dahil olmak üzere ilk iki denizaltının toplam sözleşme değeri ise 1,35 milyar Avro.

Bu proje Alman Thyssenkrupp Marine Systems ile iş birliği içinde yürütülen, İtalya için 4 adet (Todaro, Scirè, Venuti ve Romei) ve Almanya için ise 6 adet denizaltı üretimiyle sonuçlanan, 2006 ile 2017 yılları arasında Fincantieri tarafından teslim edilen U212A Denizaltı Programı’nın gelişmiş versiyonudur.

savunmasanayiist'in Naval News’den derlediği habere göre denizaltıların 2027 ve 2029 yıllarında teslim edilmesi planlanıyor.

Proje ayrıca Fincantieri’nin sahip olduğu stratejik ve yenilikçi endüstriyel bilgi birikimini sürdürmeyi, daha da geliştirmeyi, elde edilen teknolojik kazanımları sağlamlaştırmayı ve İtalyan endüstrileri tarafından geliştirilen bileşenlerin kullanımını artırmayı hedeflemekte.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.