İyi Parti'de kazan kaynıyor; eleştirilerin odağındaki isim yeniden seçildi

İyi Parti'de kazan kaynıyor; eleştirilerin odağındaki isim yeniden seçildi

İYİ Parti'de kurultayın ardından yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Başkanlık Divanı belirlendi. Buna göre tepkilerin odağındaki isim olan Koray Aydın, yeniden Teşkilat Başkanı seçildi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında partinin başkanlık divanı belirlendi. Kurultayda GİK listesindeki isimleri tasfiye etmeye çalıştığı öne sürülen ve bazı milletvekillerinin tepki gösterdiği Koray Aydın, eski görevi olan Teşkilat Başkanlığı koltuğunu korurken; gecen ay İYİ Parti'ye katılan eski MHP li Erhan Usta da Ekonomi Politikaları Başkanı oldu.

 

Akşener’in A takımında Genel Sekreter Uğur Poyraz, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu görevlerini korudu.


 
Eski Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, STK İşleri Başkanı Yavuz Temizer, Siyaset Akademisi Başkanı Aydın Adnan Sezgin degisti. Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise TBMM Grup Başkanı oldu.

 

Bahadır Erdem Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı görevine getirildi. Mehmet Tolga Akalın Seçim İşleri Başkanlığı, Ünzile Yüksel Toplumsal Politikalar Başkanlığı, Ümit Özlale Kalkınma Politikaları Başkanlığı, Arzu Önşen Doğa ve Çevre Politikaları ve Burak Akburak da STK İlişkileri Başkanlığı görevine aldı. Başkanlık Divanı şu isimlerden oluştu:

Siyasi İşler Başkanı: Cihan Paçacı

Genel Sekreter: Uğur Poyraz

Mali İşler Başkanı: Ümit Dikbayır

Teşkilat Başkanı: Koray Aydın

Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı: Bahadır Erdem

Seçim İşleri Başkanı: Mehmet Tolga Akalın

Uluslararası Politikalar Başkanı: Ahmet Kamil Erozan

Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı: Yavuz Ağıralioğlu

Ortadoğu Politikaları Başkanı: Salim Ensarioğlu

Yerel Yönetimler Başkanı: Metin Ergun

Ekonomi Politikaları Başkanı: Erhan Usta

Kalkınma Politikaları Başkanı: Ümit Özlale

Milli Güvenlik Politikaları Başkanı: Nuri Okutan

Eğitim Politikaları Başkanı: Şenol Sunat

Toplumsal Politikalar Başkanı: Ünzile Yüksel

Kadın Politikaları Başkanı: Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu

Gençlik Politikaları Başkanı: Berna Sukas

Doğa ve Çevre Politikaları Başkanı: Arzu Önşen

STK İlişkileri Başkanı: Burak Akburak

 

BİLDİRİ YAYINLADILAR

 

14 milletvekili, bugün yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısı öncesi yayınladıkları bildiride “partimize katkı vermeyi sürdüreceğiz” demişlerdi. Milletvekilleri Ahmet Çelik, Aydın Sezgin, Ayhan Erel, Aytun Çıray, Hasan Subaşı, Hayrettin Nuhoğlu, Hüseyin Filiz, İsmail Koncuk, Ümit Özdağ'ın da aralarında olduğu birçok milletvekili ortak hazırlanan mutabakat metninde şu ifadeleri kullanmışlardı:

 

 “ENDİŞELERİMİZ CİDDİ BOYUTTA”

 

İYİ Parti, Türkiye'nin siyasal hayatı ve geleceği açısından çok önemli bir harekettir. Partimiz, ülkemizi normalleştirme, iyileştirilmiş, ileri bir demokrasi ile buluşturma, hukukun üstünlüğünün yeniden tesisine, ekonomik büyümemize ve kalkınmamıza çok önemli katkılarda bulunacaktır. Kuruluşundan bu yana siyasete ve demokrasimizin daha da geriye gitmemesi için cesur, isabetli uğraş ve başarıları istikbaldeki işlerinin de teminatıdır.

Bu anlayışla, 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen ikinci olağan kongremizde partimizin muhatap kılındığı üzücü manipülasyon ve teşkilatlarımızın yönetimi ile ilgili bundan önceki kötü uygulamalardan duyduğumuz rahatsızlığı ve kaygıları kendilerine arz etmek üzere Antalya Milletvekilimiz Sayın Hasan Subaşı ve Aksaray Milletvekilimiz Sayın Ayhan Erel, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etmişlerdir.

 

Partimizin tüm organlarına saygımızı mutlak anlamda muhafaza etmekteyiz. Ancak, ikinci olağan kongremizde yapılan ve partimize verdiği zarar kamuoyumuzca malum yanlış ve kötü uygulamaların faillerinin partimiz içindeki konumlarının akıbeti hususunda da ciddi endişelerimiz mevcuttur.

 

“GELİŞMELERİ İZLEYECEĞİZ”

 

Bu kaygılarımızın bir tezahürü olarak bir grup arkadaşımız ile meclis grup toplantımıza katılmamayı uygun gördük. Bazı arkadaşlarımız da meclis grup yöneticilerimizin seçileceği bu toplantıya iştirak ederek görüşlerimizi ifade edeceklerdir.

 

Bundan sonra da partimize katkı vermeyi sürdürerek, İYİ Parti'nin sadık mensupları olarak, görevlerimizi özveri ile ifa edeceğiz, gelişmeleri de yakından izleyeceğiz.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.