Japonya'da halkın yüzde 87'si Tokyo Olimpiyatları'ndan endişe ediyor

Japonya'da halkın yüzde 87'si Tokyo Olimpiyatları'ndan endişe ediyor

Japonya'da yapılan bir anket, halkın yüzde 87'sinin Tokyo Olimpiyatlarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen düzenlenmesine yönelik 'bir seviyede endişeli' olduğunu ortaya çıkardı.

Kyodo ajansının anketinde katılımcılara 23 Temmuz'da başlayacak Tokyo Oyunlarına yönelik değerlendirmeleri, seyirci alınmama kararı, hükümetin Kovid-19 tedbirleri ile Tokyo'daki OHAL soruldu.

Buna göre katılımcıların yüzde 67.9'u yaklaşan turnuva öncesinde, halihazırda başkent Tokyo ile çevresindeki Kanagawa, Saitama ve Çiba eyaletlerinde Kovid-19'a karşı uygulanan olağanüstü halin verimliliğinden şüphe ediyor.

Katılımcıların yüzde 58.5'i, olimpiyatlar öncesi, ülke geneli Kovid-19 aşılama kampanyasının yeterli düzeye erişmediğini savunurken yüzde 64.2'si hükümetin Kovid-19 sınırlamalarını desteklemediğini söyledi.

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesinin turnuvanın seyircisiz düzenlenmesi kararını katılımcıların yüzde 43.6'sı uygun buldu, yüzde 23.6'sı ise az da olsa seyirci kabul edilmesi gerektiğini beyan etti.

Yaklaşık 2 bin kişinin dahil edildiği ve katılımcıların yüzde 87'sinin 'bir şekilde endişeli' olduğunu ortaya koyan ankette, katılımcıların yüzde 31.2'si ise Tokyo Olimpiyatlarının iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.