Joe Biden ulusa seslendi: İsrail'in eskiden daha güçlü olmasını sağlayacağız

Joe Biden ulusa seslendi: İsrail'in eskiden daha güçlü olmasını sağlayacağız

ABD Başkanı Joe Biden İsrail seyahati sonrasında ülkesine dönerek ABD'lileri İsrail ve Ukrayna'yı desteklemeye çağıran bir Oval Ofis konuşması yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İsrail ve Ukrayna'yı desteklemeye çağıran bir Oval Ofis konuşması yapacağını duyurdu.

Biden'ın ayrıca ABD Kongresi'nden İsrail için 100 milyon dolarlık bir finansman desteği de isteyeceği öğrenildi.

 

KÜRESEL BİR DÖNÜM NOKTASI


Joe Biden'ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

 

Hamas'ın İsrail'e yönelik terör saldırıları. Gazze'de insani yardıma ihtiyaç var. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden acımasız savaşı. Partiden ve siyasetten daha büyük küresel bir dönüm noktasındayız. Bu akşam saat (ABD Saati ile) 20.00'de Oval Ofis'te ulusa sesleneceğim.

 

UKRAYNA MESELESİ 

 

"Ukrayna'nın kazanması, ABD'nin güvenliği için de büyük önem taşıyor. ABD'de ve dünyada kaos yükselişe geçer. Ukrayna'da güç kazanmak için hareket etmiyoruz. Putin NATO güçlerinden herhangi birine saldırırsa, biz de tüm NATO güçlerimizle cevap veririz. Bizim Ukrayna üzerinde bir çıkarımız yok. Rusya saldırırsa biz de elimizdeki NATO gücü ile bir cevap veririz. Avrupa'da müttefiklerimiz ve belki de en büyük rakiplerimiz Ukrayna'yı izliyor. Putin'e izin verirsek dünyanın her yerinde Ukrayna gibi ülkeler olabilir. Ukrayna'ya ihtiyaçları olan silahları göndermeye devam edeceğiz. Böylece Putin'in Ukrayna'daki katliamı devam edemeyecek. Ukrayna'ya depolarımızda duran ekipmanlarımızı gönderiyoruz. Patriot füzeleri Arizona'da yapılıyor top mermileri Pensilvanya'da üretiliyor. Polonya'yadan gizlice Kiev'e bir trenle gittim ve onları ziyaret ettim."

 

FİLİSTİN - İSRAİL MESELESİ 

 

"Önceliğimiz ABD vatandaşlarını sağ salim getirmek. Gazze'de bir hastanede patlama yaşandı. Masum Filistinlilerin yaşadıklarını görmezden gelemeyiz. 20 yıllık savaş yaşandı orada. Ukrayna'da da bir savaş var. Oradaki toplu mezarları da unutmadık. Üstünde işkence edilen cenazeleri unutmadık. Hamas da farklı bir tehlike ama aynı şeyi temsil ediyorlar. Hamas'ın varlık sebebi İsraillileri öldürmek. Hamas Filistinlileri etten kalkan olarak kullanıyor, Filistinlileri temsil etmiyor."

"Hindistan- Orta Doğu demiryolu projeleri gibi projeler olsun istiyoruz. ABD ittifakları bizim için değerli olan şey. Demir Kubbe'nin gücünü artıracağız ve İsrail'in eskiden daha güçlü olmasını sağlayacağız. İsrail ile savaş hukukuna uyması gerektiğini konuştuk. Gazze'deki sivillere insani yardımlar sağlanması konusunda konuştuk ancak Hamas bunlara dokunamayacak. Hamas okulları hedef alıyor bunları reddetmeliyiz."

"Hamas ve Putin demokrasiyi yok etmeye çalışıyor.

İran Ukrayna'da Rusya'yı, İsrail'e karşı ise Hamas'ı destekliyor. Terör örgütlerini destekliyor. Ukrayna'ya İsrail'e sırtımızı dönemeyiz. Yarın kongreye acil bir bütçe isteği göndereceğim. Ukrayna ve İsrail'i desteklemek için bir bütçe planı isteyeceğim. Dünyayı daha barışçıl bir hale getirmek için. İsrail'in güvenliği için daha önce görülmemiş bir paket olacak bu. Demir Kubbe'nin İsrail'i koruması için ve İsrail'in geçmişten daha güçlü olması için gerekeni yapacağız. Ukrayna ve İsrail'e sırtımızı dönemeyiz bu nedenle yarın kongrede bir bütçe isteyeceğim." 

 

ABD'DEKİ MÜSLÜMAN ÇOCUK CİNAYETİ 

 

"ABD'deki Müslümanlar Hamas'a kızıyor çünkü İslamafobinin başlayacağını düşünüyorlar aynı 11 Eylül gibi. Hepiniz Amerikasınız. Chicago'da küçük bir çocuk bu nedenle öldürüldü. Nefretin tüm formlarını reddediyoruz."

 

PUTiN NE DEMİŞTİ? 

 

ABD Başkanı Joe Biden'a direkt olarak seslenen Putin Biden’ın öğrenmesi gereken şeyler var dediği açıklamasında “Rusya'da meşhur bir deyişimiz vardır; Yüzyıl yaşa, yüzyıl boyunca öğren. Bu sadece Biden değil ABD'deki tüm siyasi elitler için geçerli. Başkalarına saygı duymayı öğrenmeniz lazım, böylelikle kimseyi bastırmak zorunda kalmazsınız.” demişti.

ABD'nin Ukrayna'ya ATACMS füzeleri göndererek yeni bir hata daha yaptığının altını çizen Putin, söz konusu füzelerin zarar vereceğini ve ek tehdit oluşturacağını ancak sahadaki durumu değiştiremeyeceğini ve Rusya'nın bu tür saldırıları püskürtecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. "Ukrayna tarafı gerçekten müzakere süreci istiyorsa bunu teatral jestlerle yapmamalı. İlk yapılması gereken Ukrayna Devlet Başkanı'nın müzakereleri yasaklayan kararnamesinin iptal edilmesidir."

Putin, bir soru üzerine, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın Ukrayna'da yenilgiye uğradığını öne sürmesinin gülünç olduğunu belirterek "Eğer Rusya savaşı kaybettiyse, neden ATACMS gönderiyorlar? ATACMS'larını, diğer tüm silahlarını geri alsınlar. Biden krep yapıp bize çaya gelsin" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.