Kabil'de 3'üncü patlama: 12 Amerikan askeri öldü

Kabil'de 3'üncü patlama: 12 Amerikan askeri öldü

Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınındaki iki patlamanın ardından kentte bir patlama daha meydana geldi.

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Kabil’de çifte bombalı saldırı düzenlendi. Tahliye operasyonlarının devam ettiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın Abbey Kapısı’nda ve kapıya yakın bir mesafede bulanan Baron Hotel yakınlarında düzenlenen bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre, 13 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi ise yaralandı.

Taliban tarafından yapılan açıklamada, saldırıda aralarında çocuklarında bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığı ifade edildi.

ÜÇÜNCÜ PATLAMA MEYDANA GELDİ

 

Kabil'de üçüncü bir patlamanın daha meydana geldiği bildirildi.

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Taliban, "ABD askerlerini olası DEAŞ saldırısına karşı uyarmıştık. Bu saldırıyı kınıyoruz. Kabil Havalimanı'nda ABD güçlerinin kontrolündeki bölgede sivillerin bombalanmasını şiddetle kınıyoruz. Halkımızın güvenliğine ve korunmasına çok dikkat ediyoruz ve kötü çevreler kesinlikle durdurulacak. 31 Ağustos'tan sonra da Afganistan'dan ayrılmak isteyenlere yardım etmeye çalışacağız" dedi.

12 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ

 

Pentagon Sözcüsü Kirby, “Kabil Havalimanı’nın yakınında meydana gelen patlamanın can kaybıyla sonuçlandığını doğrulayabiliriz. Bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ABD askeri sayısı 12’ye yükseldi. Pentagon sözcüsü John Kirby, "Kabil'deki saldırıda ölen Amerikan askerleri olduğunu doğruluyoruz" açıklamasını yaptı. 

ABD'li bir yetkili, patlamanın, DEAŞ'lı bombacının eylemi olduğunu aktardı.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.