Kabil'de çifte patlama !

Kabil'de çifte patlama !

Afganistan'ın başkenti Kabil'de çifte saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucu en az 25 kişi hayatını kaybetti ve 49 kişi yaralandı. İşte detaylar;

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bugün terör saldırısı gerçekleştirildi. Afganistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırının 40 dakika arayla çifte patlama şeklinde gerçekleştirildiği ve saldırı sonucu 49 kişinin yaralandığı, en az 25 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Patlamanın ardından DEAŞ, saldırıyı üstlendiğini açıkladı.


Olayın ardından polis ekipleri inceleme yaptı. İnceleme sonucusunda Polis görevlisi Jan Agha, ölenlerin arasında AFP foto muhabiri Shah Marai ve üç diğer gazetecenin bulunduğunu söyledi. 
Patlamaların gerçekleştiği saatler yerel medyanın gündeminde ilk patlama saat 08.00, ikinci patlama ise ilk patlamadan 40 dakika sonra  olarak belirtildi. 


GAZETECİLERİ HEDEF ALMIŞ
Görgü tanıklarının olay hakkında yaptığı açıklamalara göre saldırgan kendisine gazeteci süsü vermiş. Basın mensuplarının olduğu yere yönelen saldırgan, kamerasına yerleştirmiş olduğu bombayı patlatarak terör eylemini gerçekleştirmiş.


AFP ajansı olayı resmi Twitter hesabından duyurdu.

Bugün gerçekleşen saldırıyı DEAŞ üstlendi. DEAŞ geçen ay yapılan bombalı saldırıları da üstlenmişti. 


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Daniş, AA muhabirine konuyla ilgili  açıklamada bulundu. Açıklamasında saldırganın motosikletli olduğunu ve üzerine yerleştirdiği bombayı Kabil'in Şaş Darak bölgesinde patlattığını söyledi. İkinci saldırının ise görüntü almak isteyen gazetecilerin olduğu bölgeye yönelik gerçekleştirildiğini belirtti.


TÜRKİYE'DEN KINAMA GELDİ
Afganistan'ın başkenti Kabil'de yaşanan terör saldırılarına Türkiye sessiz kalmadı.  
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı  açıklamada  "Bu hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz." sözlerine yer verildi. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.