Kabus gibi olay! Küçük bir ısırık hayatını kararttı: El ve ayaklarını kestiler

Kabus gibi olay! Küçük bir ısırık hayatını kararttı: El ve ayaklarını kestiler

ABD’de yaşayan 35 yaşındaki Michael Kohlhof,pire ısırması sonrası ellerinden ve ayaklarından oldu.

ABD Teksas'ta yaşayan 35 yaşındaki Michael Kohlhof, geçen ay birdenbire ayak parmaklarında hissizleştiğini fark etti. Annesine göre, başlangıçta birçok şiddetli grip belirtisi gösteriyordu. Michael Kohlhof'un hastalığı bir türlü geçmeyince, telaş içinde San Antonio'daki bir hastanenin acil servisine gittiler.

 

SEPTİK ŞOKA GİRDİ


Kohlhof ailesi hastaneye ulaştıklarında başlarına geleceklerden habersizdi. Kısa süre içerisinde septik şoka giren hasta, apar topar yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 35 yaşındaki Kohlhof'un organları hızla bozulmaya başlayınca, doktorlar 24 saat içinde hastayı solunum ve diyaliz cihazına bağladı. Yanı sıra hastaya antibiyotik ve vazopressör ilaçları verildi, çok sayıda serum kullanıldı.

 

ÖLÜMDEN DÖNDÜ


Anne J’Leene Hardaway, "20 Haziran'ın sonuna geldiğimizde, ülkenin dört bir yanındaki aile üyelerini derhal arayıp Michael'la vedalaşmaya gelmelerini söylemem istendi" diyor. Kardeşi Greg ise, Michael Kohlhof'un neredeyse bir ya da iki kez ölümden döndüğünü söyledi: 'Doktorlar beyin ölümünün gerçekleşmiş olmasından endişe ediyorlardı.'

Korku ve gözyaşlarıyla geçen 11 günün ardından, yoğun bakımda tedavi gören 35 yaşındaki adam, hayata tutunmayı başardı. 1 Temmuz itibarıyla gözlerini açan Michael, solunum cihazından çıkarıldı.

 

TEDAVİ SONRASI KANGREN


Solunum cihazından çıkarılan Micheal için ise kabus daha yeni başlıyordu. Hardaway'e göre, hayatını kurtaran birçok ilaçtan biri olan vazopresör tedavisinin bir sonucu olarak Kohlhof'un ellerinde ve ayaklarında kuru kangren gelişti.

Ekipler ayrıca Kohlof'u bu duruma sokan nedeni bir pirenin tek bir ısırığından kaynaklanan tifüs olarak açıkladı. Doktorlar aileye, Kohlhof'un maruz kaldığı tipus tipinin ABD'de son derece nadir olduğunu söyledi.

 

EL VE AYAKLARINI KESTİLER


Öte yandan enfekte pire tarafından ısırılan insanlar, ısırık izinin etrafında bir şişlik veya kızarıklık bulduktan sonra tıbbi yardım isterler, ancak Greg, erkek kardeşinin çok geç olana kadar herhangi bir semptom yaşamadığını aktardı.

Kohlhof'un kangreni tedavi edilemeyecek durumdaydı ve doktorlar bu hafta başlarında onun iki elini ve ayaklarının yarısını kesmek zorunda kaldılar.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.