Kaderi yarın belli olacak! Trump ilk azledilen ABD başkanı olabilir

Kaderi yarın belli olacak! Trump ilk azledilen ABD başkanı olabilir

Demokratlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilmesi için yarın başvuru yapacak. Başvuru onaylanırsa Trump ABD tarihine azledilen ilk başkan olarak geçecek. 

ABD tarihinde bir benzeri görülmemiş olay olan Kongre baskının etkisi yayılarak devam ediyor. 59. Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını görüşmek üzere 6 Ocak'ta bir araya gelen ABD Kongresi'ne Trump destekçileri baskın düzenlemişti.

Kongre'nin başlamasından önce miting düzenleyen ABD Başkanı Trump, “Görevi savaşmadan bırakmayacağım. Birlikte Kongre binasına yürüyelim” sözleri ile taşkınlığın sebebi oldu.

Kongre'ye giren saldırgan protestocuları sükûnete davet etmekte dahi yoksun olan Trump, tüm tepkileri üstüne toplandı. Trump'ın kabinesinde yer alan bakanlar ve danışmanlar teker teker istifa ederken, sosyal medya platformları bile Trump'ın paylaşım yapmasına engel oldu.  

ABD'de Joe Biden'in 20 Ocak'taki yeminine kadar bile ABD Başkanlık koltuğunda bulunmaması gerektiğini savunulan Trump için Financial Times, "hafta sonuna yalnız adam olarak girdi" yorumunu yaptı. Gazete Demokratların, Trump’ın görevden alınması için imza topladıklarını açıklarken pazartesi günü ABD Başkanı’nın görevden alınması için de başvuruda bulunması beklendiğini belirtti.

 

Gazete Trump'ın azledilme sürecini şu şekilde özetliyor:

 

Demokratlar’ın kontrolündeki Temsilciler Meclisi, Trump’ın azledilmesi için oylama yapacak. Demokratların çoğunluğu olduğu için bu talep onaylanacak ve Senato’ya gidecek. Böyle bir durumda ise Trump ABD tarihinde ikinci kez azil sürecine giren ilk başkan olacak. Trump daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı’na Biden’a suçlamalarda yöneltmesi konusunda baskı yaptığı gerekçesiyle neredeyse görevden alınıyordu. Geçen yıl yaşanan bu olay o dönem Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato’dan geri dönmüştü.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.