Kadınlara "evde kalın" çağrısı yapan Taliban geri adım attı!

Kadınlara "evde kalın" çağrısı yapan Taliban geri adım attı!

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, Sağlık Bakanlığına bağlı kadın sağlık personelinin görevlerine devam etmeye çağırıldığını açıkladı.

Afganistan'da yönetimi ele alan Taliban'ın sözcülerinden Zabihullah Mücahit, Sağlık Bakanlığına bağlı kadın sağlık personelinin görevlerine devam etmeye çağırıldığını açıkladı.

 

KADIN SAĞLIK PERSONELİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

 

Sözcü Mücahid, Twitter'dan yaptığı paylaşımında; yeni yönetimin, kadın sağlık çalışanlarının işlerine devam etmeleriyle ilgili bir sorunu olmadığını vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı, illerdeki ve başkentteki tüm kadın çalışanları işlerine devam etmeleri konusunda bilgilendiriyor." ifadesini kullandı.

 

"KADINLARLA İLETİŞİMİ BİLMİYORLAR"

 

Taliban geçtiğimiz günlerde, ülkede güvenliğin tam anlamıyla sağlanıncaya kadar kadınlara evden çıkmamaları tavsiyesinde bulunmuştu. Zabihullah Mücahit, "Güvenlik güçlerimiz kadınlarla muhatap olma konusunda eğitim almamıştı, bazıları kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor. Bu karar kadınların kötü muamele görmesini engellemek için" sözleriyle kadınlara çağrı yapmış; ancak bu durumun "geçici bir prosedür" olduğunu söylemişti.

Afganistan'da Taliban'ın kadınların özgürlüklerinde kısıtlamalara gideceğine dair endişelerle ilgili ise Mücahid, yeni yönetimin kamudaki kadın çalışanların işlerine dönmelerinin sağlanmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini duyurmuştu.
 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.