Kafaları yapışık doğan bebekler, 27 saatlik ameliyatla ayrıldı!

Kafaları yapışık doğan bebekler, 27 saatlik ameliyatla ayrıldı!

Brezilya'da yaşanan ve tıp tarihine geçen yapışık ikiz ameliyatı tam 27 saat sürdü.

Brezilya'dan Bernardo ve Arthur Lima, kafalarından birbirine yapışık olan ikizlerdi. Bir cerrah 27 saatlik bir ameliyatta yapışık ikizlerin beyinlerini ve bedenlerini ayırmayı başardı.apışık ikizler, hayatlarını değiştirecek olan ameliyat için Londra'ya gittiler. 


AMELİYAT TAM 27 SAAT SÜRDÜ

 

Great Ormond Street Hastanesi'ndeki İngiliz beyin cerrahları, beyinleri birleşik olan ikisini başarıyla ayırdı ve çocuk cerrahı Noor ul Owase Jeelani toplam 27 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdi.

 

dfssdf.jpg

 

Operasyonu finanse eden Gemini Untwined adlı yardım kuruluşuna göre, 100 sağlık personelinin yardımıyla, şimdiye kadar tamamlanmış en karmaşık tıbbi prosedürlerden biri yapıldı.

 

OPERASYONDA SANAL GERÇEKLİK KULLANILDI


Cerrahlar, Bernardo ve Arthur'un CT ve MRI taramalarına dayanan sanal gerçekliği kullanarak operasyona hazırlanmak için aylar harcadılar.

 

dggtrgrg.jpg

 

Londra ve Rio de Janeiro'daki cerrahlar, aralarında 10 bin kilometre olmasına rağmen 'birbirleriyle aynı odada olabilmeleri' için VR kulaklıklarıyla birlikte çalıştılar. Dr Jeelani şunları söyledi: 

'Bu harika bir teknoloji, çocukları riske atmadan önce anatomiyi görmek ve hazırlanmış bir şekilde ameliyatı yapmak gerçekten harika bir şey. Bunun cerrahlar için ne kadar güven verici olduğunu hayal edebilirsiniz. Bazı yönlerden bu operasyonlar zamanımızın en zoru olarak kabul ediliyor ve bunu sanal gerçeklikte yapmak gerçekten ileri bir teknoloji.'

 

fbfgnfhgbgvbb.jpg

 

"ÇOK ZOR VE KARMAŞIKTI"

 

Dr Jeelani, Brezilya'daki Instituto Estadual do Cerebro Paulo Niemeyer'de çocuk cerrahisi başkanı Dr Gabriel Mufarrej ile birlikte prosedürü yönetti.

 

sddfsdfsf.jpg

 

"AİLENİN MUTLULUĞU BUNA DEĞER" 

 

Ameliyatın önceki ameliyatlardan kalan yara dokusu nedeniyle karmaşık ve zor olduğu bildirildi. Tüm zorluklara rağmen ameliyatın başarılı geçtiği söylenildi. MyLondon'un bildirdiğine göre Dr Jeelani, zaruri ihtiyaçlar için yalnızca 15 dakikalık dört mola verdiği operasyondan sonra 'tamamen bitmiş halde olduğunu' ancak ailenin mutluluğunun buna değdiğini söyledi.

"Ameliyattan sonra sevinç gözyaşları döküldü. Onlara bu yolculukta yardımcı olabilmek harika bir şeydi."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.