Kahve tiryakilerini üzecek haber: Koronavirüs kahve kıtlığına yol açabilir

Kahve tiryakilerini üzecek haber: Koronavirüs kahve kıtlığına yol açabilir

Koronavirüs salgını nedeniyle kahve üretiminin büyük çoğunluğunu elinde bulunduran Kolombiya, Brezilya ve Peru'da işçiler tarlaları terk etti.

Kahve üretiminin büyük çoğunluğunu elinde bulunduran Kolombiya, Brezilya ve Peru'da koronavirüs salgını nedeniyle işçiler tarlaları terk etti.

İşçilerin salgından korkması, dünyada kahve kıtlığı yaşanması riskine yol açtı.

Çalışma saatlerinin kısaltılması, bankaların kapanması, ulaşımdaki zorluklar ve işçilerin hastalık korkusu nedeniyle, kahve çekirdeklerini toplamak için yeterli sayıda insan bulunamayabilir. Bu durum özellikle, dünyanın kahve üretiminin yaklaşık üçte ikisini elinde bulunduran Kolombiya, Brezilya ve Peru'yu ilgilendiriyor.

 

İŞÇİLER TARLALARI TERK ETTİ


Önümüzdeki ay hasadın başlaması gerekse de, birçok işçinin enfeksiyon kapma olasılığı ve küçük maaş nedeniyle tarlaları terk ettiği belirtiliyor. Üretim hacimlerinin talebi karşılayamayacağı ve bir önceki yıla ait stokların kullanılması gerekeceği daha önce tahmin edilmişti. Ancak dünya genelinde kahveye yönelik aşırı talep, neredeyse stokları da eritmiş görünüyor.

 

FİYATLAR YÜKSELDİ


Piyasanın kahve fiyatlarında artış beklediği ve Arabica vadeli işlemlerinin değeri geçen ay yüzde 16 artarak bir kahve çuvalının fiyatı 130 dolara yükseldiği ifade ediliyor. 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.