Kanarya Kartal'ı avladı!

Kanarya Kartal'ı avladı!

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde nefesleri kesen, 4 kırmızı kart ve 2 penaltının olduğu maçta Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Siyah - beyazlı ekip bu sezon ilk kez mağlup oldu.

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde 6. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile karşılaştığı maçta kırmızı kartlar havada uçtu.

Fenerbahçe Kadıköy’de Beşiktaş’a yine geçit vermedi. Kıran kırana mücadelede Kanarya Kartal’ı 2-1 ile avladı. İki takım da görülen kırmızı kartlar nedeniyle maçı 9’ar kişi kapattı.

kanarya3.jpg

MAÇIN ÖZETİ:

Fenerbahçe, 20. dakikada Giuliano'nun penaltıdan attığı golle maçta 1-0 öne geçti.

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Quaresma önec 41. sonra 43. dakikada gördüğü peş peşe sarı kartlar sonrası kırmızı kart görerek oyundan atıldı ve Beşiktaş 10 kişi kaldı.

Bundan bir dakika sonra Neto, Cenk Tosun'u gole giderken düşürdüğü için direkt kırmızı kart gördü ve iki takım 10 kişi maça devam edecek. Maçta ikinci yarı oynanıyor. Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 68. dakikada hakeme sert bir şekilde itiraz edince tribüne gönderildi.

Maçın 85. dakikasında ceza sahası içinde top Atiba'nın eline çarpınca tecrübeli futbolcu ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Fenerbahçe 86. dakikada Janssen'in penaltıdan attığı golle maçta skoru 2-0'a getirdi.

Konuk ekip Beşiktaş 87. dakikada Babel'in golüyle farkı bire indirdi: 2-1... İsmail Köybaşı,

Oğuzhan'a yaptığı faul sonrasında kırmızı kart gördü. İki takımda 9'ar kişi kaldı.

 

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde 6. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş ile karşılaştı.

İŞTE İLK 11'LER
Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neto, Neustadter, Hasan Ali, Josef, Ozan Mehmet Ekici, Giuliano, Valbuena, Janssen
Beşiktaş: Fabri, Medel, Pepe, Tosic, Caner, Oğuzhan, Atiba, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun.

NOTLAR:

VOLKAN DEMİREL İLK KEZ
Süper Lig 6'ncı haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesi yıllardır süregelen Kadıköy rutini bozuldu.
2006-2007 yılından bu yana Kadıköy'de oynanan tüm Beşiktaş maçlarında sarı-lacivertli formayla ilk 11'de sahaya çıkan Volkan Demirel, ilk kez 11'in dışında kaldı.

KALE, KAMENİ'YE EMANET
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bugün oynanacak mücadelede kaleyi Carlos Kameni'ye emanet etti. Sarı-lacivertli ekip, yeni adıyla Ülker Stadyumu'nda Beşiktaş'a karşı Volkan Demirel'in ilk 11'de oynadığı hiçbir maçta rakibine galibiyet yüzü göstermezken, Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı Kadıköy'deki son mağlubiyetini 2004-2005 sezonunda Rüştü Reçber'in kaleyi koruduğu maçta almış ve rakibine 4-3 yenilmişti.

 

ŞENOL GÜNEŞ'TEN BEKLENEN KADRO
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe karşısına beklenen kadrosu ile çıktı. İlk onbirde herhangi bir sürprize yer vermeyen Güneş, sağ bek için son idmanda değişmeli oynattığı Necip - Medel ikilisinden Medel'i tercih etti. Stoper ikilisini Pepe ve Tosic'ten oluşturan Şenol Güneş sol bekte ise Caner Erkin'e yer verdi. Sakatlığı geçen Oğuzhan Atiba'nın yanındaki yerini alırken hücum hattı Quaresma, Talisca, Babel ve Cenk Tosun'dan oluştu.

Kadıköy'e doğru yola çıkan Beşiktaşlı futbolcuları Nevzat Demir Tesisleri'nden ayrılırken Gökhan Gönül yolcu etti. Gönül "Kazanın gelin" dedi.

FENERBAHÇE VOLEYBOL TAKIMI KUPA İLE TARAFTARLARI SELAMLADI
Geçtiğimiz hafta Halkbank'ı yenerek Süper Kupa'nın sahibi olan Fenerbahçe Voleybol Takımı, Beşiktaş maçı öncesinde kupa ile birlikte sarı-lacivertli taraftarları selamladı. Statta bulunan taraftarlar da Fenerbahçe Voleybol Takımı'na büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

SARI-LACİVERTLİ TARAFTARLARDAN TRİBÜN ŞOV
Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş maçı öncesi kareografi düzenledi. Yaptıkları tribün şovla büyük beğeni toplayan sarı-lacivertli taraftarlar, ''Çubukluyla yapılanlar sonsuzlukta yankılanır'' pankartı açtı.

CANER ERKİN'E TEPKİ
Caner, Fenerbahçe taraftarının tepkisinden sonra kendisini çağıran Beşiktaş taraftarının önüne geldi ve diz çökerek Siyah Beyazlı taraftarları selamladı.
Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı Caner Erkin'e Sarı-lacivertli taraftarlardan tepki geldi. Bunun üzerine Beşiktaş taraftarları Caner Erkin'i tribünlere çağırdı. Caner Erkin de Siyah-beyazlılar için ayrılan tribünleri dizlerinin üzerine çökerek selamladı. Bu selamlamanın ardından da Sarı-laciverti taraftarlar uzun süre milli futbolcuya tepkilerini sürdürdüler.

TOSİC'İN CEZASI SONA ERDİ, ADRİANO SAKAT
Beşiktaş'ta Süper Lig'in 4'üncü haftasında oynanan Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören Dusko Tosic'in cezası sona erdi. Geçtiğimiz hafta oynanan Atiker Konyaspor maçında cezasını çeken Tosic, derbi maçta Şenol Güneş tarafından görevlendirildi.
Siyah-beyazlı ekipte Adriano Correia Fenerbahçe derbisinde takımı yalnız bıraktı. Atiker Konyaspor karşılaşmasında sakatlanan Adriano, derbi maçta forma giyemedi.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ 8 KİŞİ İLE KADIKÖY'DE
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kadıköy'e gelmeyeceğini daha önce açıklamıştı.Fenerbahçe derbisine siyah-beyazlı kulüpten 2'nci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse, Cihat Kumuşoğlu, Berk Hacıgüzeller, Emre Kocadağ ve Hüseyin Mican Ülker Stadyumu'na geldiler.

DERBİ STADI DOLDURDU
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maça yoğun ilgi gösterildi. 52 bin 500 kişi kapasiteli statta 2 takım taraftarları da kendilerine ayrılan yeri tamamına yakın doldurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.