Kanye West, ABD Başkanlığına aday olacağını ilan etmişti ama daha şimdiden skandala adı karıştı

Kanye West, ABD Başkanlığına aday olacağını ilan etmişti ama daha şimdiden skandala adı karıştı

ABD’de ajanslar son dakika kodu ile geçti.. ABD'de yolsuzluk skandalı! ABD Başkan adayı şarkıcı Kanye West'ten Robert De Niro'ya birçok ünlünün adı geçiyor

ABD Hazine Bakanlığı , ABD'de korona virüs kriziyle ekonomik olarak başa çıkılması için hükümetin dağıttığı 521 milyar dolarlık fondan yararlanan şirketler ve isimler kamuya açıkladı. Daha önce bu fonun dağıtımıyla ilgili şeffaf olunmadığı eleştirileri yöneltilmişti.

Program küçük şirketlere pandemi sürecinde yardım etmeyi amaç edinmiş; şirketlerin çalışanlarını işten çıkarmaması için bankalardan aldıkları kredileri geri ödeme zorunluluğunu kaldırmıştı.

Ancak fonun ihtiyaç duymayan şirketlere ve isimlere gittiği eleştirileri yönünde sesler yükselmeye başladı ABD’de.

Şirketleri fondan yardım aldığı için tartışma yaratan isimlerin başında ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, Ulaştırma Bakanı Elaine Chao, bazı Kongre üyeleri ile eşleri yer alıyor.

Trump'ın uzun zaman boyunca kişisel avukatlığını yürüten Marc Kasowitz ve Trump'ın emlak şirketinin kiracıları da fondan yardım alan isimler arasında.

KANYE WEST VE ÜNLÜ MODACILAR DA LİSTEDE YER ALDI

ABD Başkanlığına aday olduğunu açıklayan şarkıcı Kanye West, modacılar Oscar de la Renta ve Vera Wang, oyuncu Robert De Niro’nun restaurantı, yönetmen Francis Ford Coppola'nın şarap evi de fondan yararlanan şirketler arasında.

Coppola'nın şarap evi, bu bilginin kamuya açıklanmasının ardından fonu çalışanlarının maaşlarını ödemek için kullandıklarını vurguladı.

Brookings Enstitüsü'nden Joshua Gotbaum, "Bu programın küçük şirketlere yardım etmediğini söyleyemeyiz, etti. Ancak çevresindeki ağı güçlü olan şirketler en önce ve en çok yardım alanlar oldu" dedi.

Siyasetçiler ile ilişkili isimlerin bu fondan yararlanmasının bir skandal olduğunu söyleyen Gotbaum, çalışanlara direkt vergi sistemiyle para göndermenin çok daha verimli olacağını söyledi.

Gotbaum'a göre fon bu haliyle istihdam piyasasının canlanmasına yardımcı olmadı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum