Kargı Koyunun özelleştirilmeye açılmasına tepkiler büyüyor

Kargı Koyunun özelleştirilmeye açılmasına tepkiler büyüyor

MUÇEP’liler Datça'nın Kargı Koyunun özelleştirilerek otel ve otopark yapılmasına olanak sağlayan Cumhurbaşkanlığının 3778 no'lu kararı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ve Özelleştirme İdaresine dava açıyor.

5 Nisan günü, Datça’nın Kargı Koyunda 213. ada ve 1. parseldeki 128 dönümlük bir alanın çevre düzenleme planı tadil yetkisiyle birlikte, üstüne otel ve otopark yapılmak düşüncesiyle satışı yapılmak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığına devri konusu Cumhurbaşkanlığının 3778 no’lu kararıyla duyuruldu. Kararın alınmasında yerel yönetimin haberi olmadı, Datçalı yurttaşların fikri alınmadı. Oysa sözkonusu toprak parçası, sonradan çıkartılan değişikliklerle Çevre Düzeni Planında kısmen imara açılan bir bölgede olmasına rağmen 1990’larda ilan edilen Özel Çevre Koruma Alanında korunması gereken, tüm Datçalıların üstüne titrediği bakir bir alandı.

Datçalılar, siyasi örgütleri, STK’ları, çevre örgütleri, demokratik kitle örgütleri dahil hep birlikte bir kent savunması fikri altında birleşti ve basın açıklaması, imza kampanyaları, ziyaretler, sosyal medya etkinlikleri ile bir dizi tepki verdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.