Kaşıkçı cinayetini anlattı: Görmedim, duymadım, bilmiyorum, kem, küm!

Kaşıkçı cinayetini anlattı: Görmedim, duymadım, bilmiyorum, kem, küm!

Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Amerikan CBS televizyonunda bir programa katılan Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyr, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” yöntemiyle cevap verdi.

Amerikan CBS televizyonunda bir programa katılan Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyr, "Ceset nerede?" sorusu üzerine "Bilmiyoruz" deyince sunucu, "Bilmiyoruz ile ne demek istiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Ne diyeceğini bilemeyen Suudi Bakan "Başsavcının bunu ortaya çıkarmaya çalıştığı söyleniyor" gibi tuhaf bir açıklama yaptı.

ABD’de halkla ilişkiler turuna çıkan Suudi Arabistan’ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, Amerikan medyası tarafından kendine iletilen Cemal Kaşıkçı cinayeti sorularına cevap bulmakta zorlanıyor.

Cubeyr program sunucusu Margaret Brennan’ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruları karşısında ikna edici cevaplar veremeyerek adeta soğuk terler döktü. CBS’e çıkıp Kaçıkçı cinayetiyle Veliaht’ın hiçbir ilgisinin olmadığını, sorumlu 11 kişiyi yakaladıklarını ve Suudi yasal sürecine güvenilmesi gerektiğini söyleyen Cubeyr, “Cesedi nerede” sorusunu “Bilmiyoruz” yanıtını vermesi sunucu Brennan’ın tepkisini çekti.

GÖRMEDİM, DUYMADIM, BİLMİYORUM

Cubeyr’in, “Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede” sorusunu “Bilmiyoruz” diye yanıtlayınca sunucu Margaret Brennan’ın şaşkınlıkla birlikte, “Bilmiyoruz ile ne demek istiyorsunuz” tepkisini göstermesi dikkat çekti. Suudi bakanın somut cevap yerine, “Bilmiyoruz. Başsavcının bunu ortaya çıkarmaya çalıştığı söyleniyor. Türkiye’den kanıt istedik. Başsavcı kanıt sağlamaları için resmi ve yasal kanallar aracılığıyla Türkiye’den defalarca talepte bulundu. Hala ellerinde olabilecek kanıtları yollamalarını bekliyoruz” sözleriyle, konuyu Türkiye’nin üzerine yıkmaya çalışmasına sunucu bir kez daha tepki gösterdi.

TÜRK HÜKÜMETİNİ Mİ SUÇLUYORSUNUZ?

Brennan’ın “Türk hükümetini mi suçluyorsunuz” çıkışı üzerine “Hayır, bu suçu işleyen katilleri suçluyorum” diyen Cubeyr, “Ama katilleri gözaltına aldığınızı söylemiştiniz” hatırlatması üzerine “Evet” dedi.

“Size cesedin nerede olduğunu söyleyemiyorlar mı” diye sorulunca “Hala soruşturuyoruz. Birkaç ihtimal var. Onlara cesedi ne yaptıklarını soruyoruz. Soruşturma devam ediyor, eninde sonunda hakikati bulmamızı bekliyorum” diye konuştu.

KAŞIKÇI’NIN ÖLÜMÜ ÇOK BÜYÜK BİR HATAYDI

Kaşıkçı cinayetine ilişkin sorular karşısında güç duruma düşen Cubeyr’in, “Ölümü çok büyük trajediydi, bir hataydı. Suudi hükümetinin yetkilerinin dışına çıkan yetkilileri tarafından işlendi” ifadelerini kullanması ve “Veliaht Prens’in (Muhammen bin Selman) bununla hiçbir ilgisi yok. Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi içim emir verilmedi ve olanlar karşısında tüm ülke şoke oldu” sözleriyle dolaylı yoldan Kaşıkçı’ya ilişkin bir direktifin varlığını kabul etmesi de dikkat çekti.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.