Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda iki patlama! Onlarca can kaybı var

Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında art arda iki patlama! Onlarca can kaybı var

İran'da, Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde mezarı yakınında art arda iki patlama oldu. Terör saldırısı olduğu öğrenilen olayda en az 73 kişi hayatını kaybetti.

Eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat’taki saldırısında öldürülmesinin yıldönümünde İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen törenlerle anılıyor.

Süleymani'nin mezarının bulunduğu bölgede kalabalığın toplandığı sırada art arda 2 patlama meydana geldi.

İran Devlet Televizyonu en az 73 kişinin öldüğünü ve 170 yaralının olduğunu duyurdu.

İran’ın Kirman eyaletinde Süleymani'nin kabrinin de bulunduğu mezarlığa giden yolda gerçeksen patlamanın kapsamına ilişkin detay verilmezken yayınlanan görüntülerde anma etkinliğine katılanların kaçıştığı ve ambulansların olay yerine gittiği görülüyor.

İran kanadından patlamanın nedenine dair yapılan açıklamada "terör saldırısı" ifadesi yer aldı.

İran'ın Tasnim ajansı patlamaların bölgeye bırakılan 2 çantadan kaynaklandığını yazdı. Haberde çantaların uzaktan kumanda ile patlatıldığı bilgisine yer verildi.

 

MOSSAD MI YAPTI?


Dün Lübnan'da Hamas'a gerçekleştirilen saldırı ardından patlamaların arkasında İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın olabileceği ihtimal üzerinde duruluyor.

İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, 4 yıl önce bugün dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Irak'ın başkenti Bağdat'ta suikast sonucu öldürülmüştü.

Saldırıda her iki komutanla Irak ve İranlı askeri yetkililerden toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti. Bunun ardından İran da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki iki üssünü balistik füzelerle vurmuştu. Saldırıda ABD askerlerinden ölen olmamış ancak daha sonra 109 askerin saldırı sırasında travmatik beyin hasarına uğradığı açıklanmıştı.

Süleymani, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2007'de getirilen uluslararası seyahat yasağına rağmen Suriye ve Irak başta olmak üzere bir çok noktada İran'ın askeri operasyonlarını yönetiyordu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.