Kasım Süleymani'nin yerine getirilen isim belli oldu !

Kasım Süleymani'nin yerine getirilen isim belli oldu !

ABD tarafından şehit edilen Kasım Süleymani'nin yerine Kudüs Gücü Komuntanı olarak Tuğgeneral İsmail Kaani atandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü duyurdu. İran “intikamımızı alacağız” açıklamasını yaptı.

ABD’li yetkililer, Bağdat Havalimanı’nda iki hedefe hava saldırısı gerçekleştirdiklerini doğruladı.

Daha önce de birçok kez suikast girişimi düzenlenen İran’ın Ortadoğu’daki kılıcı olarak bilinen Kasım Süleymani, Devrim Muhafızları'nın İran dışındaki kolunu yönetiyordu. Süleymani’nin Suriye ve Irak’ta kilit rol oynadığı biliniyordu.

Süleymani'ye düzenlenen saldırının ABD Başkanı Trump'ın talimatı ile gerçekleştirildiğinin belirten Pentagon, saldırının ABD askeri personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı gerçekleştirildiğini ve bu saldırının İran'ın gelecekteki saldırılarından caydırma amaçlı olduğunu vurguladı.

Bağdat’ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında, İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldüğü bildirildi.

 

YERİNE TUĞGENERAL İSMAİL KAANİ GETİRİLDİ

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin yerine Kudüs Gücü Komutanı olarak Tuğgeneral İsmail Kaani'yi atadığı öğrenildi.

 

 
 
siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.