Katliam gibi kaza: 20 ölü, 23 yaralı

Katliam gibi kaza: 20 ölü, 23 yaralı

Deprem, 176 kişinin öldüğü uçak kazası ve Süleymani'nin cenazesinde 50 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra katliam gibi bir kaza daha yaşanan İran'da 20 kişi öldü 23 kişi yaralandı

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ile ABD ile yaşadığı kriz, 176 kişinin hayatını kaybettiği toprakları üzerinde düşen Ukrayna Havayolları uçağı ve cenaze töreninde 50 kişinin ölmesi  sebebiyle hareketli günler geçiren İran'da bu kez de otobüs devrildi.

Mazendran eyaletinde meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybederken 23 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre, İran'ın başkenti Tahran’dan Kunbed’e sefer yapan yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole uçtu.

Otobüs, saat 02.30 sıralarında Mazenderan eyaletindeki Duab yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Kazada, 19 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise yaralandı.

Kazada ölenlerden 8'inin kadın, birinin ise bebek olduğu belirtildi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla hastaneye kaldırdı.

Kazaya ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi.

 

iran-002.JPG

İran devlet televizyonuna göre yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Yılda yaklaşık 20 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği İran'da, aşırı hız, yorgun araç kullanma ve hatalı sollama kazaların başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.