Kazakistanlı 'Gaz ve Petrol Mareşali' Nadir Nadirov'dan skandal Kürdistan açıklaması

Kazakistanlı 'Gaz ve Petrol Mareşali' Nadir Nadirov'dan skandal Kürdistan açıklaması

Kazakistanlı bir Sovyet Kürdü olan Prof. Dr. Nadir Nadirov, kurdistanNET sitesine verdiği söyleşide, Türkiye’yi de hedef alarak, 'Rojava’da bir Kürt federasyonunun kurulacağını, Türkiye’deki Kürtlerin de buna katılacağını söyledi.

 

Irak ve Suriye ile Türkiye’nin toprak bütünlüğünü hedef alan sözde Büyük Kürdistan planı, şimdi de bir Sovyet Kürdü olarak bilinen ve Kazakistan’da yaşayan iş adamı Prof. Dr. Nadir Nadirov tarafından dile getirildi.

KürdistanNET sitesine özel bir mülakat veren Prof. Dr. Nadirov, Joe Biden’in de Kürt olduğu asıl isminin de Cimoyê Badîn olabileceğini belirtti.

Kazakistan’da yaşayan ve Gaz ve Petrol Mareşali olarak bilinen Prof. Dr. Nadir Nadirov, verdiği söyleşide, sözde Büyük Kürdistan planı ile ilgili merkezin Rajova olduğunun altını çizerek, “Rojava’daki Kürt partileri birlik olmalı. Kürtler tarihsel bir millettir. Biz burada (Kazakistan) yaşıyoruz ama aklımız Kürdistan’da. Kürt partilerinin bir araya gelmelerine çok seviniyoruz. Bir zaman sonra bazı partiler Türkiye’ye göre yol izleyeceğini söylüyor bazıları İran’ı takip edeceğini, başkası da Suriye rejimine göre program hazırlayacağı açıklamaları yapıyor ve bu bizi üzüyor. Biz uzağız ama duyuyoruz ve yüreğimiz acıyor böyle durumlara” dedi.

 Nadirov, "Kürtlerin atalarının yolu Kürtlüktür. Sayın Mesud Barzani ‘Bir Kürt anasından doğduğu zaman ölene kadar bağımsız bir Kürdistan’ı görmek istiyor’ diyor. Bu bütün Kürtlerin amacıdır. Eğer Rojava’daki Kürt partileri bunu istiyorlarsa o zaman onlar için doğru yol da budur” ifadelerini kullandı.

SURİYE’DE ÖZERKLİK PLANI

Sözde Büyük Kürdistan planına ilişkin aşamaları şımarık biçimde açık sözlülükle söyleyen Nadir Nadirov, “Suriye Kürdistanı’nda petrol ve gazın olduğu bölgeler şu an Kürtlerin elinde. Bu bölgenin resmi olarak bütün dünyanın tanıyacağı otonomi ya da tam özerk bir yönetim olması için bütün Kürtler ilk önce kendi aralarında birlik ve güçlü olmalı” dedi.

BİDEN KÜRTTÜR ASIL İSMİ DE…

ABD Başkanı Joe Biden’in aslında Kürt olduğunu ve asıl isminin de Cimoyê Badîn olduğunu belirten Nadirov, "Kürt Devleti planıyla Biden arasındaki bağı da şu ifadelerle kurdu: Bazıları Joe Biden’ın Kürt olduğunu söylüyor. Adının da Cimoyê Badîn’dir. Biden’da Kürtlük olabilir. Ama eğer kendisinde hiç Kürtlük olmasa da çok önceden Kürdistan’a geliyordu. Kürtlerin durumunu, tarihini çok iyi biliyor. O da Kürtlerin bir devlet sahibi olması gerektiğini biliyor ve istiyor. Hem Kürdistan Bölgesi hem de Rojava askeri ve siyasi olarak güçlü bir şekilde ABD ile yeni ilişkiler geliştirmeli. Çünkü Joe Biden hem Kürtlerin devlet olmasını hem de Suriye’nin federal bir devlet olmasını istiyor.”

KÜRT FEDERASYONU RAJOVA’DA KURULACAK

Rajova’da bir Kürt federasyonunun kurulacağını belirterek, buna karşı çıkan İran ve Türkiye’yi ağır bedeller ödemekle tehdit eden Prof. Dr. Nadirov açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Evet, tüm dünyanın tanıyacağı bir Kürt federasyonu Rojava’da kurulacak. Türkiye de Rusya da en az beş yıldır Suriye’de devlet diye bir şey kalmadığını görüyorlar. Suriye devlet başkanı bile kalmamış. Suriye hukuk ve adaleti inşa etmeden bir devlet olmaz artık. Türkiye, Rusya ve İran bunu anlamak istemiyor. İran, Rojava’da Kürt otonomisi kurulursa, oradaki Kürtlerin de bunu isteyeceğini biliyor. Türkiye de aynısını biliyor. Ama eğer Kürtler özerk olmazlarsa bu savaş daha uzun yıllar sürer, Türkiye de İran da çok daha ağır bedeller ödeyecektir.”

KERKÜK KÜRT BÖLGESİNE BAĞLANACAK

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü hedef alan açıklamalarına kadim Türkmen ili Kerkük’ü da dahil eden Nadirov, skandal ifadeler içeren söyleşisinde, Kerkük’ün Kürdistan’ın kalbi olduğunu belirtti. İşte Nadirov’un o skandal sözleri:

“Türkiye’de son 30 yıl içerisinde 4 binden fazla Kürt köyü boşaltıldı. Kürtler bu şekilde dünyaya dağıtılıyorlar. Ben çok sayıda ülkeye gittim, gittiğim yerlerde Kürtlerin yaşadıklarına tanık oldum. Birçok Kürt köyüne Türkler yerleştirildi. Rojava’da da aynı durum yaşanıyor. Kürtleri yerlerinden ediyorlar, Arapları yerleştiriyorlar. Kerkük’te de Kürtleri çıkarıp Arapları ve Türkmenleri yerleştiriyorlar.

Türkiye’de son 30 yıl içerisinde 4 binden fazla Kürt köyü boşaltıldı. Kürtler bu şekilde dünyaya dağıtılıyorlar. Ben çok sayıda ülkeye gittim, gittiğim yerlerde Kürtlerin yaşadıklarına tanık oldum. Birçok Kürt köyüne Türkler yerleştirildi. Rojava’da da aynı durum yaşanıyor. Kürtleri yerlerinden ediyorlar, Arapları yerleştiriyorlar. Kerkük’te de Kürtleri çıkarıp Arapları ve Türkmenleri yerleştiriyorlar.

Er ya da geç Kerkük, Kürdistan Bölgesi’ne bağlanacak. Çünkü Kerkük Kürdistan’ın kalbidir. 2017 yılındaki bağımsızlık referandumu döneminde Kürtler birbirine yanlış yaptılar.

Eğer Kürt olduğunuzu söylüyorsanız Kürdistan devleti için gayret edin, torunlarımız bize beddua etmesinler. Dünyadaki bütün Kürtlerin gözü Kürdistan Bölgesi’ndedir. Burada (Kazakistan) yaşayan Kürtlerin hali, durumu iyidir ama yürekleri her zaman Kürdistan’dadır. Bir gün oradan gelecek bağımsızlık haberini bekliyorlar.”

Kazakistan'a da el atan Kürt kökenli aileler Türkiye için büyük tehdit oluşturmaya başladı. Kazakistan'daki bankacılık sektörü de Kürt milliyetçisi iş insanlarının elinde.

Kazakistan’da Kürt kadın bankacı Narin Nadirova ( Narin Kinyazê Hemîd) 2019'da ekonomi alanında Merey ödülünü aldı.

Merey ödülü, her yıl Kazakistan’da ekonomi, finans ve banka alanında başarılı kişilere verilen bir ödül. Narin Nadirova Kazakistan’da Home Credit Bank’ın Ceo’su. Bu banka, dünya çapında bilinen ve yine dünya çapında ofis ve şubeleri olan bir banka.

Narin Nadirova Ermenistan Parlamento’sunda vekil olan Kinyazê Hamid'in kızı ve Kürt akademisyen Nadirê Kerem Nadirov’un gelini. Narin Nadirova’nın babası Kürt parlamenter Kinyazê Hamid bir ay önce Ermenistan Parlamento’sunun ilk oturumunu yönetmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.