Kebap ve seks shop dükkanlarına yasak geldi ! İşte o gerekçe...

Kebap ve seks shop dükkanlarına yasak geldi ! İşte o gerekçe...

İtalya'nın Toskana bölgesinde bulunan Ortaçağ kentlerinden biri olduğu bilinen Pistoia'da yeni açılacak olana kebapçı ve seks shop dükkanlarına yasak geldi. Gerekçe olarak bu işletmelerin şehir merkezinin yapısına aykırı olduğu gösterildi.

Pistoia Belediye Meclisi'nin almış olduğu karara göre bundan sonra kent merkezindeki tarihi mekanlar sıkı bir işletim denetiminden geçirilecek. Kebap ve fast-food büfeleri, internet kafeler, para transferi ve bahis merkezleri, gece kulüpleri gibi işletmeler bundan böyle  kent merkezinde ruhsat sahibi olamayacak. Yemek satışı yapan işletmelere ise sokak arasında bulunma ve yemeklerin hazırlandığı bölümün sokakla mesafesinin en az 2 metre olması şartı koyulacak.


BBC'DEN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin ayrıntılar BBC Türkçe'nin haberlerine de yansıdı. BBC'nin haberine göre kent merkezindeki mağazalarda neon ışıklı tabelalar ve Latin alfabesi dışındaki yazıların kullanması yasaklanacak. Farklı dillerde tercümelere ise sadece "turistlerle iletişim" amaçlı olduğunda izin verilecek.


 ''TURİSTLER TİPİK BİNALARIMIZI GÖRMEYE GELİYOR''
Pistoia Belediye Başkanı Alessandro Tomasi, "tarihi kent merkezinin kendisine özel yapısı ve İtalyan geleneklerini korumak" için böyle bir kararı uygun gördüklerini açıkladı. Aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri partisinden Belediye Başkanı seçilen Tomasi, "Yabancı mağazaları istemiyoruz, mini-marketleri istemiyoruz, 24 saat açık otomatları, seks shop'ları, 200 kişiden fazla kapasitesi olan mekanları istemiyoruz" dedi. Tomasi, kararın gerekçesi olarak da "Turistler Pistoia'ya kebap yemeye, para transferi görmeye, 24 saat açık bir otomattan içecek almaya gelmiyor. Bizim tipik mekanlarımız onların ilgisini çekiyor, tarihi binalarımızın mimarisinin iyi korunduğunu görmek istiyorlar" açıklamasında bulundu.
Belediye Başkanı, uygulamanın yalnızca yeni açılacak işletmeler için geçerli olduğunu da ekledi. 

siyasetcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.