Kerimcan Durmaz hakkında karar verildi

Kerimcan Durmaz hakkında karar verildi

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'ın, kamuoyunda 'Arto' olarak bilinen sanatçı Harutyun Dalga'yı kendisine yönelik sözlerinden dolayı Sarallar Suç Örgütü lideri Savaş Sarmusak'a şikâyet ettiği iddia edilmişti. Bu şikâyet sonrası Arto'nun tehdit edildiği ileri sürülmüştü. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Arto'nun aralarında bulunduğu 3 şüpheli mağdur sıfatıyla, Sarallar Grubu lideri Savaş Sarmusak ve Kerimcan Durmaz'ın aralarında bulunduğu 14 kişi de şüpheli sıfatıyla iddianamede yer aldı. İddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
 

İddianamede, Kerimcan Durmaz'ın sosyal medya paylaşımları ile tanındığı, özellikle örgüt lideri Savaş Sarmusak ile tanışıklığının ve telefon irtibatlarının bulunduğu kaydedildi. Şüpheli Kerimcan Durmaz'ın suç örgütünün uygun görüp onayladığı yerlerde sahne aldığı, örgüt lideri şüpheli Savaş Sarmusak'ın iletişimin tespiti tutanaklarına yansıyan bir görüşmesinde "Olmaz koçum, kim ne sıkıntı yapacak ona" şeklinde sözler sarf etmesinden şüpheli Kerimcan Durmaz'ın suç örgütünün koruması altında bulunduğunun değerlendirildiği kaydedildi.

 

Kamuoyunda 'Arto' ismi ile bilinen mağdur Harutyun Dalga'nın bir kısım sosyal medya araçlarından yaptığı kendisi ile ilgili paylaşımlardan rahatsızlık duyan Kerimcan Durmaz'ın örgütten kendisi hakkında paylaşımlar yapmasının engellenmesini istediği ifade edildi.

"KERİMCAN HAKKINDA BİR DAHA PAYLAŞIMDA BULUNAMAYACAK"
İddianamede, 23 Eylül 2016 tarihinde örgüt yöneticisi firari şüpheli Serdar Sarmusak'ın C.Y. isimli şahsı arayarak "He o he gelince söylersin Arto'yu aradık biz tamam mı bir daha öyle yazı yazmayacak hakkında" diyerek Arto'yu aradıklarını ve gereken haberi yolladıklarını, artık Kerimcan Durmaz hakkında bir daha paylaşımda bulunamayacağını belirttiği ifade edildi.

 

LİDERDEN ARTO TALİMATI
29 Eylül 2016 tarihinde Savaş Sarumsak'ın da M.K.E.'ye "O Arto yok mu Arto g… Talip'e söyledim Talip konuştu onunla. Bir de bir arkadaş vardı bizim Ozan diye bir çocuk vardı şey. Gerekeni dedi ona yani" diyerek Arto'nun Kerimcan hakkında paylaşımlar yapmasına engel olmak için Talip isimli şahsa ve Ozan Kazıcıoğlu'na talimat verdiğini belirttiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Şüpheli Kerimcan Durmaz'ın azmettirmesi ile harekete geçen örgüt lideri Savaş Sarmusak ve örgüt yöneticisi firari Serdar Sarmusak'ın talimatı ve Talip isimli şahıs ile şüpheli Ozan Kazıcıoğlu'nun suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak mağdur Arto'yu tehdit ettikleri ifade edildi.

İddianamede, örgüt üyesi şüpheli Ozan Kazıcıoğlu'nun örgüt faaliyeti çerçevesinde suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak 'tehdit' suçunu, şüpheli Kerimcan Durmaz'ın örgütün korkutucu gücünden yararlanarak 'tehdide azmettirme' suçunu işlediği kaydedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada hâkim karşısına çıkan şüpheliler, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Şüpheliler, ayrı ayrı verdikleri savunmalarında Sarallar grubu ile alakalarının olmadığını, emniyetin kendilerini dinleyerek 7 bin lira değerinde bir silahın satılmasından dolayı suç örgütü üyeliği kapsamında yargılandıkları anlatıldı.

 

"TEHDİT EDEN BAŞKA, YARGILANAN BAŞKA"
Arto'yu tehdit ettiği iddia edilen Ozan Kazıcıoğlu, mahkemede verdiği ifadesinde, kendisinin isim benzerliğinden dolayı konuya müdahil olduğunu, Kerimcan Durmaz ve Arto'yu tanımadığını ileri sürdü.

Sarallar örgüt lideri iddiası ile yargılanan Savaş Sarumsak'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, mahkemede yaptığı savunmasında iddianamede şikayetçi olarak gösterilen Arto'nun ne emniyette ne de savcılıkta hiçbir şekilde ifadesinin alınmadığını, bu dosyanın içerisinde neden olduklarını anlamadığını açıkladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.