Kerkük'te Son Durum: Peşmerge Kaçıyor

Kerkük'te Son Durum: Peşmerge Kaçıyor

Irak ordusu gece saatinden itibaren Kerkük'ü peşmergeden kurtarmak için operasyon başlattı. 

Kerkük'ün güneyindeki mevzilerde yer almakta olan peşmerge güçleri cepheden gitti.

Ordu birlikleri büyük petrol sahaları, petrol ve gaz şirketleri, kentin sanayi bölgesi, K1 ve Keyvan askeri üslerini geri aldı.

ABD tarafından eğitilen elit Irak askerlerin de operasyonda yer aldığı söyleniyor.

ABD öncülüğünde uluslararası koalisyon güçleri ve Peşmerge komutanları arasında toplantı yapılacak.

Terör örgütü PKK, Kerkük'te devreye giriyor. Kanlı örgüt, savunma hattı oluşturmaya başladığını açıkladı. Teröristler peşmerge ile birlikte cephede yer alıyor.

Irak terörle mücadele gücünün, Kerkük'te Keyvan Askeri Üssü'nde kontrol sağladığı söylendi.

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Savaş Medya Ağı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Terörle mücadele güçleri, Kerkük Keyvan Askeri Üssü'nde kontrolü sağlayarak buradaki askeri dağılımı tekrardan gerçekleştirdi.

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'ün kuzeyinde doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi'nde kontrolü sağladığı söylenmişti.

IRAK GÜÇLERİNİN KERKÜK'TEKİ İLERLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

Irak güçleri, Kerkük'ün bazı bölgelerinde kontrolü sağlayarak ilerlemeye devam ediyor.

92876e29-1bee-40a5-8e02-f7a7b1abdf94.jpg

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nın yazılı açıklamasına göre, "Kerkük'te güvenliği sağlama operasyonları kapsamında Halid Köprüsü Kapısı, Riyad-Halid Mektep yolu, Meryem Beg sınır kapısı ve Reşad-Meryem Beg yolunda kontrol sağlandı.

Yapılan Açıklamada ayrıca, Irak güvenlik güçleri Kerkük'ün kuzeyinde doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi'nde de kontrolü sağlayarak ilerleme yapılıyor.

Bu sırada, Irak terörle mücadele gücünün Kerkük'te Keyvan Askeri Üssü'nde kontrol sağladığı öğrenildi.

ERBİL'DEN TAKVİYE GÜÇ GÖNDERİLDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Helgurd Hikmet, yapmış olduğu açıklamada, Kerkük'ün güneyinde 4'üncü Cephedeki Peşmergelerin geri çekilmesi üzerine Erbil'den takviye gücün gönderildiğini söyledi.

Kerkük'te son gelişmeleri ele almak için Erbil'de hareketli saatlerin yaşandığını söyleyen Hikmet, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ve Peşmerge komutanları arasında toplantı yapılacağını açıkladı.

IRAK ORTAK OPERASYONLAR KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bu esnada, Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kerkük'te Arap, Kürt, Türkmen ve Hiristiyanların güvenliğini sağlama sorumlulukları olduğu belirtilerek, "Tüm memurlara, yerel güvenlik ve polis güçlerine acilen işyerlerine gitmeleri ve mesailerine devam etmeleri çağrısını yapıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.