Kesici'nin "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddialarına Bakan Koca'dan sert yanıt

Kesici'nin "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddialarına Bakan Koca'dan sert yanıt

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddialarına son noktayı koydu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgını ile ilgili son gelişmeler ve alınan yeni tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

"SAĞLIK ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPMAK HİÇBİR SİYASETÇİYE ŞİFA OLMAZ"

Bakan Koca, CHP'li milletvekili İlhan Kesici'nin "Bilim Kurulu üyeleri para alıyor" iddiasıyla ilgili "Son derece üzüldüm. Sayın vekil arkadaşımızın bu konuda bilgilenmiş olmasını ümit ederdim. Bilim Kurulu'ndan hiçbir üyemiz hiçbir ödenek almamaktadır. Bu kadar net söylüyorum. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bu vazifeyi yürütmektedirler. Şöyle bir söylemi olmuştu; Bilim Kurulu'nun Umumi Hıfzısıhha Kanunu içinde Sağlık Şurası gereği oluştuğunu, süreçte sağlık şurası mülga oldu, yani kaldırıldı. Daraltıldı, devamında Anayasa Mahkemesi'nin özellikle adli bilirkişiliği sağlık şurasını kaldırmasıyla Cumhurbaşkanlığı 1 numaralı kararnamesi ile sağlık şurası kaldırılmış oldu. Olmayan sağlık şurasının bilim kurulu olur mu? Ödenek veya belli bir süreyle atama söz konusu olabilir mi? Sağlık üzerinden politika yapmak hiçbir siyasetçiye şifa olmaz.

"SAĞLIK SİSTEMİMİZLE GURUR DUYALIM"

Biz bu noktada önerilerimizi yapıcı yapalım. Mücadelemiz koronavirüsle olsun. Gerçekten sağlık sistemimizde ve gerçekten sağlık çalışanlarımızla, sağlık ordumuzla yapılanlarla da özverileri, fedakarlıklarıyla, sistemimizle dünyanın övdüğü, takdir ettiği sistemimizle gurur duyalım, bunun keyfini çıkaralım. Teşekkür ederim." dedi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.