KHK Depremi: Binlerce ihraç var!

KHK Depremi: Binlerce ihraç var!

Bugün Resmi Gazetede yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu kurumlarından binlerce kişi ihraç edildi. Tek tip kıyafet zorunluluğu getirildi.

TOPLAM 2756 İHRAÇ

"Olağanüstü Hal" uygulaması kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Çıkan KHK ile, 155'i Kara, 155'i Deniz, 327'si Hava Kuvvetleri Komutanlığından olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden 637 personel ihraç edildi.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 341 personel ihraç edildi. Danıştay'da 3, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan 53 kişi, Dışişleri Bakanlığı'ndan 10 kişi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 19 kişi, İçişleri Bakanlığı'ndan 20 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 61 kişi, Sayıştay'da 1, Yargıtay Başkanlığı'ndan 22 kişi, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 245 kişi de ihraç edildi.

105 öğretim üyesi, 50 üniversite personeli de ihraç edildi.

Yayımlanan iki yeni KHK ile birlikte kamu kurumlarından toplam 2756 kişi ihraç edildi.

Önceden görevlerinden ihraç edilen 115 kişi ise göreve iade edildi.

Ayrıca 17 vakıf, dernek ve kuruluş da kapatıldı.

TAŞERON DÜZENLEMESİ KHK’DA

Taşeron işçi düzenlemesi de KHK’da yer aldı. KHK’da yer alan hükümlere göre, Kamudaki geçici personel 90 gün içinde kadroya alınacak.

OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak. İşçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek. Kamu Kurumları’nda çalışan geçici personel 90 gün içinde işe alınacak.

CEZAEVLERİNDE TEK TİP ZORUNLULUĞU

696 sayılı KHK'ya göre, 5275 sayılı "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"a eklenen maddeyle, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle tutuklu veya hükümlü bulunanlara, duruşmaya sevk nedeniyle ceza infaz kurumu dışına çıkarılmaları durumunda, ceza infaz kurumu idaresince verilen giysileri giyme zorunluluğu getirildi.

Bu kapsamda, Türk Ceza Kanununun "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar" başlıklı beşinci bölümünde yer alan suçlardan hükümlü ve tutuklu bulunanlar için bu madde hükmü uygulanacak.

"Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" ile "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçunu işleyenler badem kurusu renginde tulum giyecek.

"Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı" suçlarını işleyenlerle, "Devletin güvenliğine karşı suçlar" ile "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar" nedeniyle örgüt kuran tutuklu ve hükümlüler ise duruşmalara gri renkli tulum giyerek katılacak.

Kadın tutuklu ve hükümlülerin giysileri tulum olmayabilecek. Söz konusu madde hükümleri çocuklar ile hamile kadınlar hakkında uygulanmayacak.

İşte o karar:

khk.png

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.