Kıbrıs’ta toplu tecavüz dehşeti; flaş karar!

Kıbrıs’ta toplu tecavüz dehşeti; flaş karar!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde aylardır gündemi meşgul eden toplu tecavüz davasında sıcak bir gelişme yaşandı. 19 yaşındaki öğrencinin davasında karar duruşması bugün gerçekleşti. Mahkeme, genç kadının yalan söylediğine kanaat getirdi.

Temmuz ayında tatile gittiği Kıbrıs Rum Yönetimi’nde 12 İsrailli erkeğin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen İngiliz kadın ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kıbrıs Rum Kesimi’nde görülen davada tatil beldesi Ayia Napa’da 12 erkeğin toplu tecavüzüne maruz kaldığını iddia eden 19 yaşındaki kadının karar duruşması bugün görüldü.

 

Daha önce toplu tecavüz ile ilgili yalan söylediği tespit edilen genç kadının karar duruşmasında hakim Michalis Papatanasio, “Genç kadının yaşı, sicilinin temiz olması ve pişmanlığı bu suçun ciddiyetini hafifletmeye yetmez” diyerek kararını açıkladı.

 

İngiliz basınında yayınlanan haberlerde genç kadına dört ay hapis cezası verildiği açıklanırken bu cezanın ertelendiği belirtildi. Genç kadının karara itiraz edeceği belirtildi. Öte yandan İsrail’den gelen çok sayıda kadın gösterici Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kararına tepki gösterdi. Çok sayıda kadın protestocu mahkemenin önünde İngiliz öğrenci lehine sloganlar attı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.