Kılıçdaroğlu: 'Bu dava çöktü'

Kılıçdaroğlu: 'Bu dava çöktü'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın Balyoz Davası ile ilgili son raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın Balyoz davalarında delil olan 5 nolu harddiskte saat ve tarihle oynandığı yönündeki raporunu değerlendirerek; "Davanın çöktüğünü gösteriyor bu. Sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabii davanın yeniden açılması gerekiyor" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden oluşturulması durumunda buna katılacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti; " Uzlaşma Komisyonu'nun görüşme yapmasını ısrarla istedik. AKP gelmemesine karşın, 3 siyasal partinin temsilcileri Uzlaşma Komisyonu'nu sürdürmek istediler. 3 kez gittiler, ne Çiçek, ne de AKP milletvekilleri gelmedi. Dolayısıyla Uzlaşma Komisyonu sona erdi. Ama yeni bir Uzlaşma Komisyonu oluşturmak isterse Çiçek, bunu anlayışla karşılarız ve arkadaşlarımızı görevlendiririz."

 

"TABİİ DAVANIN YENİDEN AÇILMASI GEREKİYOR"

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜBİTAK'ın "Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarında delil olarak yer alan 5 No'lu harddiskte Tarih ve saatiyle oynanmış" raporunu değerlendirerek, davanın yeniden görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Raporun son derece önemli olduğunu vurgulayan CHP lideri; "Defalarca bu delillerin sahte olduğunu, üretildiğini ısrarla dile getirdik.

 

Gerek yurtiçinde gerek yurt dışında pek çok uzman bu delillerin üretildiğini ifade etti ama hiç kimse dinlemedi. TÜBİTAK yeni bir rapor vermiş. Davanın çöktüğünü gösteriyor bu. Sahte delillerle masum insanların mahkum edildiğini gösteriyor. Tabii davanın yeniden açılması gerekiyor. Biz öteden beri şunu savunduk; Özel Yetkili Mahkemeler kaldırılmalı ve bu mahkemelerde görülen davalar normal mahkemelere yeniden görüşülmeli" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.