Kırgızistan'ı sel vurdu: Onlarca evi su bastı

Kırgızistan'ı sel vurdu: Onlarca evi su bastı

Kırgızistan'da bir haftadır yaşanan aşırı sıcaklıkların ardından gelen şiddetli yağışlar ülkenin kuzeyindeki bölgelerde sele neden olurken, onlarca ev sular altında kaldı.

Kırgızistan'da aşırı sıcakların ardından şiddetli yağışlar ülkenin güneyinden sonra bu kez da kuzeyini etkisi altına aldı.

CAN KAYBI YOK

 

Kırgızistan'ın Issık Gölü bölgesinde bulunan Balıkçı şehri ve Kesken Bel geçidinin yanı sıra Ton ilçesine bağlı Kara Şar ve Ottuk köylerinde şiddetli yağışlar beraberinde seli getirdi. Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı, selin etkili olduğu bölgelerde yollar, köprüler ve evleri su bastığını, nehirlerin seviyesinin de yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık ayrıca, sel felaketinde can kaybı yaşanmadığını aktardı.

Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Balıkçı şehrinde sulama kanalları, 18 evin bahçesini, Ottuk köyünde 65'ten fazla evi ve bahçesini, ayrıca Toru Aygır yerleşim biriminde 6 evi su bastığı bildirildi.
Ceti Ögüz Nehri'nde su seviyesinin yükseldiği, yolların sular altında kaldığı ve barajın tamamen yıkıldığı belirtilen açıklamada, Çon Kızıl Suu Nehri'nde de su seviyesinin yükseldiği, evlerin ve 2 asma köprünün yıkılma tehdidi ile karşı karşıya olduğu ifade edildi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.