Kırım'dan Rusya'ya bağlanma kararı

Kırım'dan Rusya'ya bağlanma kararı

Batı ile Rusya arasındaki Ukrayna krizinin merkezinde bulunan Kırım'da parlamento Rusya'ya bağlanma kararı aldı. Özerk cumhuriyette 16 Mart'ta referandum yapılacak.

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcısı Rüstem Tamirgaliev, Rusya'nın devlet ajansı RIA'ya bölgenin statüsüyle ilgili 16 Mart'ta referandum yapılacağını açıkladı. RIA'nın haberine göre, referandumda "Kırım Ukrayna yönetiminde kalmaya devam mı etsin, yoksa Rusya'ya mı bağlansın" soruları sorulacak. 

 

AB'den Yanukoviç hamles

Yanukoviç ile birlikte 17 kişinin malvarlığı, devletin mali kaynaklarının usulsüz kullanıldığı şüphesi ile donduruldu. Eski Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in oğlu Aleksandr Yanukoviç, dönemin Başbakanı Mikola Azarov,  İçişleri Bakanı Vitali Zaharçenko, Adalet Bakanı Olena Lukash malvarlığı dondurulanlar arasında bulunuyor.

AB, Çarşamba günü aldığı kararda dondurduğu malvarlıklarını Ukrayna hazinesine geri aktaracak tedbirler alacağını açıkladı.

İsviçre, Lihtenştayn ve Avusturya da Viktor Yanukoviç ve oğlu ile birlikte eski Ukrayna yöneticileri için benzer adımlar atmıştı.

AB Dışişleri Bakanları Yanukoviç’i deviren göstericilere şiddet gösterilmesinden sorumlu olanlara karşı yaptırım uygulanmasına 20 Şubat’ta karar vermişti. Bu haftaki AB Dışişleri Bakanları toplantılarında devletin mali kaynaklarının usulsüz kullanılmasından sorumlu olanların malvarlığının dondurulmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.