Kıvrak Türkler için 'Elma'dan vazgeçti!

Kıvrak Türkler için 'Elma'dan vazgeçti!

Aralarında ilk iPhone'dan 5S'e kadar 400 milyondan fazla Apple cihazında imzası bulunan Ulrich Barnhoefer, Türkiye'ye taşındı. Atölye İstanbul adında bir tasarım atölyesi kuran eski Apple tasarımcısı, Türklerin kıvrak zekasından etkilendiğini söyledi.

Teknoloji devi Apple’ın 8 yıldan beri yönetici kadrosunda yer alan ve iPhone başta olmak üzere tüm cihazlarda imzası bulunan tasarımcı Türkiye’ye taşındı. Apple’ın sistem dizaynı ve inovasyon yönetimi bölümünde direktörlük yapan Dr. Ulrich Barnhoefer, Türk tasarımcılar olan Kerem Alper ve Engin Ayaz adındaki tasarımcılarla ortak olarak ‘Atölye İstanbul’ adında bir tasarım atölyesi kurdu. Apple için geliştirdiği 38 patent ile adını sık sık duyuran Barnhoefer’ın imzası 400 milyon adetten fazla Apple cihazında bulunuyor. Bu cihazların içinde ilk iPhone modelinden iPhone 5S’e kadar hemen hemen tüm iPhone modelleri yer alıyor.


TÜRKLER KIVRAK ZEKALI

Barnhoefer’ın Türkiye yolculuğu yaklaşık 1 yıl önce Kerem Alper ve Engin Ayaz ile tanışmasıyla başlıyor. Disiplinlerarası bir atölye kurmak istediklerini anlatan Kerem Alper ve Engin Ayaz, sonrasında Barnhoefer’ı ortak olarak Atölye İstanbul projesine dahil ediyor. Apple’dan istifa eden Barnhoefer, yaklaşık iki ay önce İstanbul’a taşınıyor. Türklerde yaratıcı kimliğin, heyecanlı yapının, kıvrak zekanın ve beyni kullanış yapısının dünyada hiçbir yerde bulunmadığını ifade eden Barnhoefer, Türkiye’de bulunmaktan heyecan duyduğunu ifade ediyor.

FİKİRLER ÜRÜN OLACAK

Barnhoefer’ın ortak olduğu Atölye İstanbul, Türkiye’de tasarım alanındaki atölyeler arasındaki birçok ilki barındıracak. Disiplinlerarası çalışma ortamı yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Atölye İstanbul Kurucu Ortağı Kerem Alper, farklı fakültelerden veya mesleklerden insanların bir arada çalışmasını sağlamak istediklerini belirtiyor. Alper, “Atölyemizin paydaşları arasında mimar, girişimci, tasarımcı, grafiker, mühendis, zanaatkar, mühendis, yazar ve sanatçı olmak üzere birçok farklı meslek veya ilgi alanları bulunuyor. Bunu çok geniş tuttuk. Birbirlerinin söz sahibi olabileceği ve danışabileceği bir atölye olacak. Artık fikirlerle beraber prototiplerin de konuşmasını istiyoruz. Herkesin bir fikri var, hayali var. Biz bunu bir ürüne veya bir hizmete dönüştürmek istiyoruz. Bizim de amacımız bunun altyapısını kurmak” şeklinde konuştu. Atölyenin diğer bir kurucu ortağı Engin Ayaz ise protipleme alanında hem dijital hem de geleneksel üretim aletlerinin yer alacağı ve  burada da 3D printerdan torna makinesine kadar birçok aletin olacağını kaydetti.

ULRICH BARNHOEFER KİMDİR
Tasarım ve inovasyon konusunda teknoloji devleriyle çalışan Barnhoefer’ın Apple’dan önceki meslek hayatı da dikkat çekiyor. Apple öncesinde Siemens, İnfineon ve Kodak’ta inovasyon ve tasarım danışmanı olarak çalışan Barnhoefer, disiplinlerarası sistem tasarımı alanında öne çıkıyor. Barnhoefer’ın eğitim aldığı okullar arasında Münih Tenik Üniversitesi ve Stanford Üniversite’si bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.