Kıyamet Kilisesi’nin anahtarı onda

Kıyamet Kilisesi’nin anahtarı onda

Kudüs'te, Hrıstiyanlar için kutsal sayılan Kıyamet Kilisesi'nin anahtarını asırlardır ellerinde tutan Müslümanlar Cudeh El-Hüseyini ve Wajeh Nuseibeh konuştu.

Asırlık anahtarın sahipleri, "Bu anahtar bize Müslüman komutan Selahaddin Eyyubi'nin emanetidir. Yaklaşık 850 yıldır bu anahtarı ve kiliseyi koruyoruz. Anahtarın Müslümanlarda olması, Müslümanlara ait bir onurdur. İşgal altındayız ama bütün dünyanın bizimle olduğunu biliyoruz" dedi.

Kutsal emanetin Müslüman sahipleri şöyle konuştu:

Kıyamet Kilisesi Anahtarı sorumlusu Cudeh El-Hüseyini: Mescid'i Aksa'nın şerifliğini yapan bir aileyiz. Bu anahtar bize Müslüman komutan Selahaddin Eyyubi'nin emanetidir. Yaklaşık 850 yıldır bu anahtarı ve kiliseyi koruyoruz. Aynı zamanda barışı da koruyoruz. Bu anahtarın bizim elimizde olması, Müslümanlara ait bir onur ve simgedir. İstanbul'da bize verilen onurlu görev hakkında Osmanlı padişahı tarafından fermanlar çıkarılmıştı. Bu onurlu görev hakkında Yavuz Sultan Selim de dahil olmak üzere 28 Osmanlı padişahının fermanları var. Anahtarı biz Müslümanlara bu kutsal yeri korumak için veriler. Kudüs, farklı inançtaki insanların beraber yaşama simgesidir. ABD'nin kararı bölge için bir felaket niteliğinde. Yaşadığımız bölge şimdi işgal altında ve maalesef zulümler yaşanıyor. Ancak tüm dünyanın bizimle beraber olduğunu biliyoruz.

ASIRLARDIR AİLEMİZDE

Wajeh Nuseibeh: Asırlardan beri bu görevi ailemiz üstlendi. Kilise kapısı açılması bizim dışımızda biri tarafından açılamaz ve kapatılamaz. Trump'un kararının hiçbir anlamı yok. Kudüs'e kimin hükmedeceği kararı yalnızca Birleşmiş Milletler tarafından verilebilir. ABD'nin kararı, kabul edilebilir bir karar değildir. İmzalanan bu karar bizim için hükümsüzdür.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.