KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Perşembe sabah saatlerinde Kapalı Maraş'ın sahilinden istifade etmeye başlanılacağını açıkladı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Perşembe sabah saatlerinde Kapalı Maraş'ın sahilinden istifade etmeye başlanılacağını açıkladı.

Son dakika…KKTC Başbakanı Tatar: Perşembe sabahı Kapalı Maraş sahilinden istifade etmeye başlanılacak

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, perşembe sabah saatlerinde Kapalı Maraş'ın sahilinden istifade etmeye başlanılacağını açıkladı.

Tatar, "Maraş meselesini her türlü siyasi rekabetin ve tartışmanın üzerinde milli bir dava olarak görüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile görüşmesinin ardından, KKTC Su Temin Projesi Boru Hattı Onarımını Müteakip Su Verme Merasimi’ne video konferansla bağlandı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirilen basın toplantısında Kapalı Maraş’ın açıldığını duyurdu.

Ersin Tatar’ın Kapalı Maraş'la ilgili konuşması şu şekilde:

“Kapalı Maraş’ın yeniden açılması ile ilgili bir gelişme yaşanıyor. Maraş KKTC toprağıdır. Bu konu defalarca masaya getirildi Rumlar nedeniyle sonuca bağlanmadı.

Biz 2019 yılında hükümete geldiğimizde Kudret Özersay ile birlikte verdiğimiz söz Maraş’ın açılmasıydı. Çalışmalarımız bir aşamaya getirildi. Kendi toprağımız olan Kapalı Maraş’ı halkımıza sunmak için somut adım atıyoruz. Perşembe sabah halkımız Maraş sahilinden istifade edebilecek. Maraş meselesinde yeni bir sayfaya geçiliyoruz. Maraş’ta attığımız adımın Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.