KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a veto

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'dan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a veto

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a veto.. İşte haberin ayrıntıları;

LEFKOŞA’YA YILDIRIM DÜŞTÜ!

KKTC’de Fenerbahçe Bankası açılması konusunda temaslar yapmak üzere Lefkoşa’ya gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Sertoğlu ile görüşmesi üzerine, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, önceden randevu verdiği Yıldırım ile olan görüşmesini iptal etti

Yıldırım’ın, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile görüşmemesi KKTC’de tepki gördü. Sertoğlu, Yıldırım’ın yaptığını “terbiyesizlik” olarak niteleyerek, Yıldırım’ın, Türkiye’de yapamadığını KKTC’de yapmak istediğini söyledi

Yıldırım’a sert tepki gösteren ve ağır ifadeler kullanan Sertoğlu, “Sen bizi saymazsan bundan sonra biz de seni saymayız. Bu yapılan hem kendi kurumlarımıza hem kendi insanımıza büyük bir terbiyesizliktir” dedi

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KKTC Merkez Bankası’nın yetkilileriyle ayrı ayrı görüşen Yıldırım, daha sonra da kendisinin KTFF’yi ziyaret etmeyeceğinden haberdar olmayan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya geldi. Yıldırım ile KTFF’yi ziyaret etmeyeceğinden haberdar olmada önce görüşen Talat’dan, krizin ortaya çıkmasının ardından ise kınama geldi

CTP’den, Yıldırım’ın tavrıyla ilgil kınama açıklaması yapılırken, CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin Yıldırım’la yemekte buluşması da ayrı tepki çekti KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nden işadamı Tolga Ahmet Raşit de, “Şart koşulmasaydı Aziz Yıldırım hem KTFF'yi hem de Cumhurbaşkanımızı kendi özgür iradesiyle ziyaret edecekti” diyerek Yıldırım’ı savundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile geçtiğimiz dönemde yaşanan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) ziyaret etmeden devlet yetkilileri ile görüşme krizinin bir benzeri bu sefer Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yaşandı.

Yıldırım’ın bugün KKTC’ye yaptığı ziyarette, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile görüşmemesi tepki gördü. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu tavır üzerine önceden randevu verdiği Yıldırım ile olan görüşmesini iptal etti.

Akıncı’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nu bizzat arayarak, Aziz Yıldırım’ın Federasyon’dan randevu talep edip etmediğini sorması üzerine kriz çıktı.

Sertoğlu’nun Akıncı’ya, Yıldırım’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmeyeceğini ifade etmesi üzerine Cumhurbaşkanı’nın Yıldırım’ın randevusunu iptal ettiği öğrenildi.

Olayı haber alan Aziz Yıldırım’ın bunun üzerine Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan randevu talep ettiği, ancak daha sonra bu görüşmeye gitmediği iddia edildi.

BÜYÜKELÇİ VE MERKEZ BANKASI’NIN YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Aziz Yıldırım’ın KKTC’yi ziyaret etme nedeninin ülkede Fenerbahçe Bankası açma girişimiyle ilgili olduğu öğrenildi.

Yıldırım bu konuda bugün (24 Haziran Çarşamba) Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Merkez Bankası’nın yetkilileriyle ayrı ayrı görüşme yaptı.

Görüşmede KKTC’de Fenerbahçe Bankası açma girişimi konusundaki prosedür hakkında bilgi alan Yıldırım için, söz konusu projeyle ilgili rapor hazırlanacağı öğrenildi.

Temaslarını tamamlayan Yıldırım, akşam uçağıyla İstanbul’a geri döndü.

“TERBİYESİZLİK”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Aziz Yıldırım konusunda yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı.

Sertoğlu, “Adam gibi adam olan biri telefon açıp randevusunu iptal ettiğini bildirirdi” derken, “Sen KKTC’ye menfaat ve çıkar sağlamak için geldin. Türkiye’de yapamadıklarını benim ülkemde yapmak için geldin” ifadelerini kullandı.

Yıldırım ile görüşmeyerek tepkisini gösteren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için “helal olsun” ifadesini kullanan Sertoğlu, Yıldırım ile görüşen Talat’ın ise “kandırıldığını” savunarak, “Durumun böyle olduğundan haberdar olsaydı Talat da Yıldırım ile görüşmeyecekti. Mehmet Ali Talat’ı kandırdılar” dedi.

“Sen bizi saymazsan bundan sonra biz de seni saymayız. Bu gerginliklere ne gerek vardı? Bunlar kime ne fayda sağlar?” diye soran Sertoğlu, “Yıldırım’a çanak tutanların da onun gibi terbiyesiz olduğunu” söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle kendi kurumlarına, kendi insanına sahip çıkma hassasiyetini gösteren Akıncı’ya teşekkür ederim. Bu yapılan hem kendi kurumlarımıza hem kendi insanımıza büyük bir terbiyesizliktir. Bu randevuyu alıp randevuya gelmemek yapılan terbiyesizliği bir kat daha arttırır. Bu yapılan hareketi şiddetle kınıyoruz.”

ÖNCE GÖRÜŞME SONRA KINAMA

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Aziz Yıldırım’ın tavrı üzerine görüşmesini iptal ederken, Yıldırım’la bu gelişme öncesinde görüşen 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ise Yıldırım’ın tavrını kınadı.

CTP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kıbrıslı Türklerin kurumlarının Türkiye’den gelen yetkililerce dikkate alınmaması, önemsenmemesi ve bu kurumlarla ilişkilere yeterli özenin gösterilmemesinin Talat’ın kabul edebileceği bir durum olmadığı” vurgulandı.

Açıklamada, “Talat’ın, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın verilen sözlere uymayarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ziyaret etmemesinin yarattığı olumsuz ortamdan derin üzüntü ve rahatsızlık duyduğu” belirtildi.

2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın dün gece yapılan görüşmelerde, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) ziyaret edilmesi halinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile görüşebileceğini belirttiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bunun üzerine yapılan görüşmeler sonucunda Yıldırım’ın KTFF’yi ziyaret edeceği tarafımıza bildirilmişti. Bu sözün KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu tarafından teyit edilmesinin ardından Aziz Yıldırım’a verilen randevu gereği bugün saat 13.10’da 2. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde kendisi ve beraberindeki heyet ile görüşülmüştür.”

“CİDDİYETLE BAĞDAŞMAZ… GÜVENİ ZEDELER”

Daha sonra Aziz Yıldırım’ın KTFF ile randevusunu iptal ederek görüşmeye katılmadığının öğrenildiği ifade edilen CTP-BG açıklamasında, Talat’ın bilgisi dışında gerçekleşen bu durumun, ciddiyetle bağdaşmamakla birlikte karşılıklı güvenin zedelenmesine de neden olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Kıbrıslı Türklerin kurumlarının Türkiye’den gelen yetkililerce dikkate alınmaması, önemsenmemesi, bu kurumlarla ilişkilere yeterli özenin gösterilmemesi Talat’ın kabul edebileceği bir durum değildir. Bu nedenle verilen sözlere uymayarak yaratılan bu olumsuz ortamın kendisini derinden üzdüğünü belirtir, yaşanan bu durumdan duyduğu rahatsızlığı kamuoyu ile paylaşırız” denildi. Bu arada, Yıldırım, görüşmede Talat’a, üzerinde isminin yazılı olduğu forma hediye etti

CTP KINADI, ÖZENEFE YEMEK YEDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bugün geldiği KKTC’de öğle yemeğini Lefkoşa’daki Niazi’s Restoran’da yedi.

Yemeğe CTP milletvekili Fazilet Özdenefe ve KKTC Fenerbahçeliler Derneği Erçin Çoban da katıldı.

Yemekte dikkat çeken detay ise CTP’nin Aziz Yıldırım’ı kınamasına rağmen CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’nin Yıldırım’la yemekte buluşması oldu. Partisinin Aziz Yıldırım’ı protesto ettiği ortamda Yıldırım ile yemek yiyen CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe ise, Kıbrıs Genç TV haber merkezine yaptığı açıklamada önce böyle bir yemekte yer almadığını söyledi.

Yemekli buluşmanın fotoğrafının sosyal medyada paylaşıldığının kendisine söylenmesinden sonra ise Özdenefe, "Öyle mi, fotoğraf mı yayınladırlar, ben oradan geçerken tesadüfen karşılaştım, ayak üstü sohbet ettik ve merhabalaştık" diye cevap verdi. Fazilet Özdenefe kesinlikle parti tarafından görevlendirilmediğini de belirtti.

“YILDIRIM’A ÇOK YANLIŞ YAPILDI”

Randevu kriziyle ilgili olayların içinde bulunan KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nden işadamı Tolga Ahmet Raşit ise “Şart koşulmasaydı Aziz Yıldırım hem KTFF'yi hem de Cumhurbaşkanımızı kendi özgür iradesiyle ziyaret edecekti” dedi

Aziz Yıldırım ziyaretini yakından takip eden KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nden işadamı Tolga Ahmet Raşit, randevu kriziyle ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Raşit açıklamasında şöyle dedi:

“Aziz Yıldırım, futbol federasyonu ve Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı arasında yaşanan randevu kriziyle ilgili olayların içinde bire bir bulunmuş bir kişi olarak bende gördüğüm gerçekleri sizlere aktarmak isterim. Dernek olarak Aziz başkanın geleceğini bizde herkes gibi bu sabah öğrendik. Aziz Yıldırım’ın sekreteri, Dernek Başkanımız Erçin Çobanı sabah 09.00 civarlarında arayarak başkanımızın günü birlik adaya geleceğini bildirdi. Apar topar hazırlanıp hava alanına gittik. Orada Aziz başkanı karşılayan bazı işadamları vardı ve biz onları görünce anladık ki Aziz başkanın bütün randevularını ve günün programını onlar hazırlamıştı. Ben bu programa göz attığımda Futbol Federasyonu’na gidileceği ile ilgili de bir not vardı. Programı hazırlayan iş adamı Aziz Yıldırım’a KTFF'yi de ziyaret etmesinin doğru olacağını söylemiş Aziz başkanımızda kabul etmişti. İlk ziyaretimizi TC Büyükelçisine yaptık ve orada bugün Kıbrıs Postası gazetesinde çıkan ' Aziz Yıldırım KTFF'yi ziyaret etmezse Cumhurbaşkanı Akıncı onu kabul etmeyecek ' yazısını okudu ve böyle bir şeyin doğru olup olmadığını teyit ettirdikten sonra 'ben dayatmayla, zorlamayla hareket etmem madem öyledir ikisini de ziyaret etmiyorum' diyerek daha önceden ziyaret etmeyi planladığı iki yere de gitmedi. Şimdi kim haklıdır size sorarım renktaşlarım. Özgür bir dünyada yaşarız ve biri beni şart koşarak zorla bir yere göndermeye çalışırsa ben şahsen kabul etmem. Kendi özgür irademle istediğim şeyi yaparım, istediğim yere giderim. Bu yüzden Aziz Yıldırım’a bu konuda yüzde bir milyon hak verdim. Şart koşulmasaydı Aziz Yıldırım hem KTFF'yi hem de Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi isteğiyle, kendi özgür iradesiyle ziyaret edecekti. Ben bugün Aziz Yıldırım ile bütün gün beraberdim ve bire bir şahit oldum ki iyi niyetle Kıbrıs’a yatırım planlarıyla gelmiş bir insanı dedikodularla, saçma sapan haberlerle bunalttık. Büyük gönül rahatlığıyla söylüyorum ki ' Sen bugün çok haklıydın Aziz Yıldırım. Bugün sana çok yanlış yapıldı.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.