Kobe Bryant, helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kobe Bryant, helikopter kazasında hayatını kaybetti

Dünya çapındaki spor dünyası, Kobe Bryant'tan gelen acı haberle sarsıldı. Amerikan haber sitesi TMZ'nin bildirdiğine göre basketbolun efsanesi Kobe Bryant, Kaliforniya'daki helikopter kazasından kurtulamadı

Adı Los Angeles Lakers ile özdeşleşen efsane isim Kobe Bryant California'da yaşanan bir helikopter kazası sonrasında hayatını kaybetti.

Bryant ile birlikte helikopterde bulunan 4 kişi daha hayatını kaybetti.

 

aa-005.jpg

 

AİLESİ YANINDA DEĞİLDİ

Yıllardır ulaşım için helikopter kullanan Kobe Bryant, Los Angeles Lakers maçından dönüşte Sikorsky S-76 tipi helikopterin içindeyken geçirdiği kazada kurtulamadı.

Kobe'nin eşi Vanessa ve 4 kızının helikopterde olmadığı tahmin edilirken, Los Angeles Polisi'nden hala detaylı açıklama bekleniyor.

 

KOBE BRYANT KİMDİR?

 

23 Ağustos 1978'de Philadelphia, Pennsylvania'da eski Philadelphia 76ers oyuncusu Joe 'Jellybean' Bryant ve Pam Bryant'ın en küçük ve tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Ailesi ismini, Japonya'nın Kobe şehrinde bir restoran menüsünde gördükleri meşhur biftekten etkilenerek koydu.

Bryant 6 yaşındayken, babasının İtalya'daki bir takımda oynamaya başlaması üzerine, oraya yerleştiler. Buradayken AC Milan takımına ilgi duyan ve futbol oynamaya başlayan Bryant ve ailesi, 1991'de Philadelphia'ya geri döndüler.

 

1.98 metre boyundaki Bryant, Philadelphia'daki Lower Merion Lisesi'nde basketbolda müthiş bir başarı yakaladı ve ulusal boyutta ün kazandı. Kobe Bryant, 17 yaşındayken girdiği SAT sınavından 1080 aldı ve iyi bir koleje girmesine olanak varken, zor bir seçim yaparak direkt olarak NBA'e gitti.

Bryant, liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmeden direkt NBA'ye Lakers'a adımını atmış ve tüm kariyerini bu kulüpte sürdürmüştür.

5 KEZ ŞAMPİYONLUĞA UZANDI

24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğu bulunan Kobe; Shaquille O'Neal ile kazandığı 3 şampiyonluktan tam 7 yıl sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğuna ulaştı ve kariyerinde birçok başarılar olmasına rağmen daha önce elde edemediği NBA finalleri en değerli oyuncusu da seçilmiş oldu. Ayrıca, Kobe 2009-10 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak kariyerinin 5. yüzüğünü elde etti ve üst üste 2. kez finallerin en değerli oyuncusu oldu. Bryant 34 yaş 100 gün iken NBA tarihinde 30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncu olmuştur.

 

KIRILMADIK REKOR BIRAKMADI

 

NBA tarihinde bir maçta 100 sayı atan Philadelphia 76ers'in efsane pivotu Wilt Chamberlain'den sonra 2005-2006 normal sezonunda Toronto Raptors'a karşı attığı 81 sayı ile bu alanda 2.sıradadır. NBA'deki başarılarına 2007-2008 normal sezonda NBA En Değerli Oyuncu Ödülünü de kattı. Çin de düzenlenen 2008 Yaz Olimpiyatları'nda ABD millî basketbol takımı ile şampiyon olarak altın madalya sahibi oldu. Ayrıca 2012 Yaz Olimpiyatları'nda da millî takımıyla altın madalya elde etmiştir.

 

2016’DA BASKETBOLU BIRAKTI

Kobe Bryant NBA All Star organizasyonunda 1998-2013 yılları arasında üst üste 15 kez seçilerek bu alanda rekor kırmıştır. Ayrıca 15 kez 11'i ilk takım olmak üzere NBA Yılın En İyi Beşi 15 kez All-Star 11 kez de NBA En İyi Savunma Takımı'na seçilmiştir. 2007-08 sezonunda kariyerinin tek normal sezonun MVP ödülünü kazanmıştır. 12 Nisan 2013 tarihinde Golden State Warriors'la oynanan playoff maçında aşil tendonunun yırtılması sonucu uzun bir sakatlık süreci geçirmiştir. 8 Aralık 2013'te sakatlığı sonrası ilk NBA maçına çıkmıştır. 13 Nisan 2016'da son maçına çıktıktan sonra emekli olmuştur.

 

Senaryosunu Kobe Bryant'ın yazdığı 'Dear Basketball' (Sevgili Basketbol) adlı yapım, 90. Akademi Ödülleri (Oscar) gecesinde 'En İyi Kısa Animasyon' ödülüyle onurlandırılmıştı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.