Kore TV'den Kim Jong-un öldü iddiası

Kore TV'den Kim Jong-un öldü iddiası

Kore TV Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un öldüğünü idda etti.

Güney Kore basınında yer alan habere göre; Kim Jong Un, kalp ameliyatı geçirmişti. Hyang San Kliniği'nde yapılan ameliyat için Japonya ve Almanya'dan son teknoloji ekipmanlar getirildi. ABD'nin önemli medya kuruluşlarından CNN, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un'un ameliyat olduğunu ve kendine gelemediğini yazmıştı. Durumunun kritik olduğu iddia edilen Kim ile ilgili ülkesinden bir ses çıkmazken, dedesinin doğum yıldönümü etkinliklerine katılmaması iddiaları güçlendirmişti. Kim Jong Un'un ölmesi durumunda yerine kimin geçeceği tartışmaları başlarken, en güçlü adayın kız kardeşi olduğu belirtilmişti.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kalp ameliyatıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Kuzey Kore lideri Kim'in ailesi için inşa ettiği Hyang San Kliniği'nin Almanya ve Japonya'dan getirilen son teknoloji tıbbi malzemelerle donatıldığı belirtildi. Kim'i ameliyat eden doktorun da Almanya'da eğitim programlarına katıldığı ifade edildi.

SAĞLIK DURUMU SIR GİBİ SAKLANIYOR

Kapalı bir rejim olması nedeniyle dünyanın en çok merak ettiği ülkelerden biri Kuzey Kore. Son olarak Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kalp ameliyatı olduğu biliniyor ancak hastalığı ve sağlık durumuyla ilgili detaylar sır gibi saklanıyor. Kore TV ise liderin yaşamını yitirdiğini iddia etti

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.