Korona kapalıyı seviyor Güneşten yararlanalım!

Korona kapalıyı seviyor Güneşten yararlanalım!

Koronavirüs kasıp kavurmaya devam ederken İrlanda’da yapılan araştırmada 232 bin vakadan sadece 262’sinin açık havada bulaştığının tespit edilmesi, kapalı ortamlardaki tehlikeyi bir defa daha gözler önüne serdi.

Dünyada son rakamlara göre dünyada vaka sayısı 156 milyonu, ölenlerin sayısıysa 3 milyon 260 bini buldu.  Türkiye’deyse koronalı sayısı 4 milyon 980 bin, ölenler 42 187 kişi.  

Yeni Akit gazetesi yazarı Sefa Saygılı, havaların ısınmasının salgını yenme ümitlerini artırdığını, vatandaşların, sıcaklıkların artmasıyla birlikte kapalı alanlardan çok açık alanlarda vakit geçirecek olmasının bulaşma riskini azaltacağını ileri sürdü.

İrlanda’da yapılan bir çalışmada "her koronavirüs vakasından yalnızca birinin açık havada kaynaklandığı tespit edildi"ğini yazan yazar "Ülkede kaydedilen 232 bin 164 vakanın sadece 262’sinin açık havada bulaştığı belirlendi"ğini öne sürdü.

Kara çarşafa kadar kadınların örtünmesine ılımlı yaklaştığı bilinen Yeni Akit gazetesi yazarının güneşin faydalarını anlattığı ilginç önerileri şöyle:  

Kapalı alanlar ise virüsün yayılımını artırıyor. Ortamın havalandırılması ile tehlikenin önüne kısmen geçiliyor. Ayrıca kış aylarında evde geçirilen süre arttıkça fiziki aktivitenin de azalması bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiliyor.

Bu yüzden güneş ışığından yararlanmak çok önem taşıyor. Güneşin aşırıya kaçmamak şartıyla sağlığımız üzerine pek çok faydaları var, bazılarını sıralayalım:

*Daha zinde ve enerjik olmamızı sağlıyor.

*Yararları saymakla bitmeyen D vitamininin sentezi güneş ışığı ile oluyor. *Bağışıklığımızı güçlendiriyor. Oto-immun hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

*Depresyona, moral bozukluğuna iyi geliyor. Mutluluk veriyor.

*Tansiyonu düzenlemede etkili olduğu biliniyor.

*İltihabi durumlara, yaraların iyileşmesine fayda verdiği gibi mikrop öldürücü etkisi de var.

Güneş doğarken veya ikindi sonrası saatlerde açık ve güneşli havada yapılan bir yürüyüşün insan sağlığı üzerinde son derece olumlu etkileri vardır. Tertemiz ve güneş ışığının mikroplardan arındırdığı hava, ciğerlerimiz için bulunmaz bir nimettir. Ayrıca bu gezintilerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri de inkâr edilemez. Moralimizi yükseltir; kendimizi daha iyi, daha zinde, daha uyanık hissetmemizi sağlar. Üstelik gerçekten canlanmış, zindeleşmiş, enerji dolu bir hale gelmişizdir.

Bu yüzden sokağa çıkma yasağı da olsa güneş ışığından yararlanmanın yolunu bulmalıyız. İnşallah ümit ederiz de yasak bittiğinde yeşil alanlar, su kenarları ve kırlar yürüme için serbest hale gelir. Böylelikle koronaya karşı en uygun tedbir de alınmış olur.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.