Korona virüs aşısı maymunların tamamında olumlu sonuç verdi

Korona virüs aşısı maymunların tamamında olumlu sonuç verdi

Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen ve geçen hafta insanlar üzerinde denenmeye başlayan yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının, maymunlar üzerinde olumlu sonuç verdiği duyurdu.

İngiltere’deki yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşı çalışmalarının merkezinde yer alan Oxford Üniversitesi’nin potansiyel aşısı, maymunları ölümcül virüse karşı bir ay boyunca bağışık tuttu.


MAYMUNLARIN HİÇ BİRİ COVİD-19 BELİRTİSİ GÖSTERMEDİ
New York Times'ın haberine göre geçen ay ABD'deki bir tesiste 6 adet rhesus makak maymununa Oxford Üniversitesi'nde geliştirilen aşıdan bir doz enjekte edildi.  Ardından maymunlar, Covid-19 hastası olan diğerleriyle birlikte yaşamaya bırakıldı. Dört hafta boyunca, aşı enjekte edilen altı maymunun hiçbiri Covid-19 belirtisi göndermedi.

Araştırmanın lideri Doktor .Vincent Munster, "Rhesus makak maymunları genetik olarak insanlara en yakın tür” açıklamasını yaptı.

 

 maymun.jpg

 

Bununla birlikte, Oxford üniversitesi aşının insan deneylerine geçen hafta başladı. Potansiyel aşının, virüsün ürettiği çivi proteine yapışarak onun hücrelere nüfuz etmesini önleyecek antikorları üretmesi amaçlanıyor. 2 gönüllüyle başlayan çalışmanın yöneticisi ve Oxford Üniversitesi Aşı Bilimi Profesörü Sarah Gilbert, ekibin aşıyı Eylül ayında geliştireceğinden "yüzde 80 oranında emin olduğunu" belirtmişti.

 

144 İNSANA TESTLERE BAŞLANACAK
Öte yandan, Çinli ilaç şirketi SinoVac da  rhesus makaklarını aşılamada başarılı oldu ve 144 insan katılımcısıyla testlere başlayacağını duyurdu.


Avrupa’da ise Alman Leukocare, İtalyan  ReiThera ve Belçikalı Univercell şirketleri başka bir potansiyel aşı üzerinde birlikte çalışıyorlar ve önümüzdeki birkaç ay içinde insan testlerine başlayacaklarını açıkladılar.

 

asi.jpg

 

 

HÜKÜMETLER SÜRECİ HIZLANDIRMAK İÇİN BÜYÜK MİKTARDA YATIRIM YAPIYOR
Genel olarak bir aşının birinci faz denemelerinin bile yıllar alabileceği düşünülüyordu, ancak dünyadaki hükümetler süreci hızlandırmak için büyük miktarlarda para yatırıyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.