Koronanın merkez üssünde şimdi de 'katil arı' paniği!

Koronanın merkez üssünde şimdi de 'katil arı' paniği!

Koronavirüsün merkez üssü haline ABD'de şimdi de katil arı paniği yaşanıyor.

Koronavirüsün merkez üssü haline gelen ve 70 bine yakın can kaybı yaşanan ABD'de şimdi de Asya kökenli katil arı paniği yaşanıyor. Japonya'da her yıl 50 insanın ölümüne sebep olan ve etçil olduğu bilinen Asya tipi eşek arısının ülkeye nasıl giriş yaptığı ise henüz bilinmiyor.

 

ÇİN'DEN KARGO İLE ULAŞTIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ


Arının ağız kısmının çok büyük ve kesici olduğunu dile getiren uzmanlar, Aralık ayında Washington'da tespit edilen arının Çin'den ABD'ye gelen bir kargo ile ulaştığını öne sürdü.

 

'BİR KOLONİ İÇİN BİRKAÇ ARI YETER'


Arının gelecek 2 ile 3 yıl içerisinde ülkenin doğu kıyısına ulaşabileceğini söyleyen arı uzmanı ve arıcılık yapan Anthony Planakis, "Yeşilin bol olduğu New York'un dışına ulaşabilirler. Bir koloni haline gelmeleri için birkaç arı yeter" ifadesini kullandı.

 

'ARILAR ABD'DE KALICI OLACAK GİBİ'


Manhattanlı arıcı Andrew Cote, "Arıların normalde buraya ulaşması yıllar alabilir fakat birinin kamyonunun arkasına yuva yaparlarsa gelmeleri 4 günü bile bulabilir. Her ne olursa olsun bu arılar ABD'de kalıcı olacak gibi görünüyor" ifadesini kullandı.

 

'İNSANLARI ÖLDÜREBİLİR'


CNN International'a konuşan Washington State Üniversitesi'nden uzmanlar, "Boyu 5 santimetreye ulaşan bu arıların iğneleri peş peşe sokulursa insanları öldürebilir. Bu sebeple bu dev arıların lakabı 'katil arı' olarak da bilinir" dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.