Koronavirüs akciğerlerde nasıl hasara yol açıyor? İşte o görüntüler

Koronavirüs hakkında araştırmalar yapılıyor. Uzmanlar yeni tip koronavirüs (Kovid-19), bulaştığı kişinin akciğerlerine büyük zarar verdiğini iddia etti. Koronavirüsün akciğerlerde yarattığı hasarı sanal gerçeklik videosu ile gösterdiler.

Dünya yaklaşık 3,5 aydır yeni tip koronavirüs Kovid-19 ile boğuşuyor.

Tespit edilmiş 500 binden fazla vaka, 20 bini aşkın ölüm var şu ana kadar.

3D SANAL GERÇEKLİK MODELLEMESİ İLE GÖSTERİLDİ

Peki,  Kovid-19 bulaştığı bir kişinin akciğerlerine nasıl zarar veriyor? Hastalığa ilişkin merak edilen bu sorunun yanıtı George Washington Üniversite Hastanesinde, 3D sanal gerçeklik modellemesi ile büyük oranda verildi. 

KORONAVİRÜSLÜ ÖRNEK AKCİĞER

Üç boyutlu modelleme hastanede tedavi edilen COVID-19'lu bir hastanın akciğerleri örnek alınarak hazırlandı.  

Göğüs cerrahisi bölümünden Dr. Keith Mortman'a göre hasta, 50'li yaşların sonlarında...

TRT Haber'in haberine göre, başlarda ateş ve öksürüğü vardı ancak solunum sıkıntısı, cihaza bağlanmayı gerektirecek kadar hızlı ilerledi. 

NEFES DARLIĞI YARATIYOR

Videodaki mavi kısım, daha normal olan akciğeri gösteriyor. Sarı kısım ise virüsün yok ettiğini... Sarı olan bölüm, hem viral enfeksiyon hem de akciğerdeki iltihaplanmayı ortaya koyuyor. Bu hastalarda nefes darlığıyla ilgili ciddi sıkıntılar var.

Daha önce kanser hastaları için de kullanılan bu çalışmaya göre yeni tip koronavirüs, akciğerde yaygın bir hasar bırakıyor.

HASTALIĞIN CİDDİYETİ ANLAŞILSIN

Teknolojinin bu noktada tıp uzmanlarına daha da yardımcı olduğunu vurgulayan Dr. Mortman, bu örneklemenin halk için önemli bir mesaj olduğunu söylüyor. Mortman, "Hastalığın ciddiyetinin gerçekten anlaşılmasını istiyorum. Umarım, kalabalık gruplar halinde toplanmadan önce iki kez düşünülür. Uyarılara dikkat etmeyen, hala evde kalmayan, önlem almayan, ellerini yıkamayan insanların bunu görmelerini ve zararı anlamalarını istiyorum. Mücadele için toplum çabası gerekiyor" diyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

İzlenme: 1354
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar