Koronavirüs aşısının geliştiricisi kemerle boğularak katledildi!

Koronavirüs aşısının geliştiricisi kemerle boğularak katledildi!

Sputnik V aşısının geliştiricilerinden olan Rusya Gamaleya Ulusal Araştırma Merkezi'nden Andrey Botikov, yakın arkadaşı tarafından kemerle boğularak öldürüldü.

Rusya'nın ürettiği koronavirüs aşısı Sputnik V'in 18 geliştiricisi arasında olan Rus bilim insanı Andrey Botikov (48), Moskova'nın kuzeybatısındaki evinde kemerle boğularak öldürüldü.

 

YAKIN ARKADAŞI TARAFINDAN KATLEDİLDİ


Moskova Soruşturma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuliya İvanova işlenen cinayete ilişkin bilgiler vererek, 29 yaşındaki şahsın, Andrey Botikov'un yakın arkadaşı olduğunu, evini ziyaret ettiğini, ikili arasında çıkan tartışma sonucunda zanlının eline aldığı kemerle Rus bilim insanını boğarak öldürdüğünü söyledi. İvanova, cinayeti işleyen şahsın sorgusunda suçunu kabul ettiğini, bu kişinin daha önce de bazı suçlardan sabıkasının bulunduğunu da ekledi.

 

KEMERLE BOĞULDU

 

Cinayetin ardından Rus adli tıp uzmanları ise, "Saldırgan bilim insanının arkadaşıydı. Sözlü çıkan tartışmanın ardından 29 yaşındaki şahıs, Botikov'un arkasından boynunu tuttu ve kemerle boğdu" ifadeleriyle, cinayetin nasıl işlendiğini raporladı.

Sputnik V’yi geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, Botikov’un kıdemli araştırma görevlisi olarak çalıştığı ve Sputnik V patentinin sahiplerinden biri olduğu kaydedildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.