Koronavirüs denizden ya da havuzdan bulaşır mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yanıtladı

Yaz sezonu yaklaştı. Korona gölgesinde geçecek tatil için herkesin aklında sorular var. Denizden ya da havuzdan korona bulaşır mı? Ortak kullanılan şezlonglar tehlikeli mi? Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara yanıtladı...

Mart ayının 16'sından bu yana Türkiye'de nüfusun büyük bir kısmı temel ihtiyaçlarını gidermek dışında evlerinden dışarı çıkmıyor. Özellikle 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlar bir ayı aşkın süredir evlerde izole durumda. Önümüz ise bayram. Görüşler bayramdan sonra normalleşmenin başlayacağı yönünde. Peki, bu yıl yaz döneminde tatil yapmak mümkün olacak mı? Özellikle yaz tatili denince akla gelen deniz tatilinde riskler var mı? Deniz ya da havuzdan, güneşlenilen şezlongdan virüsün bulaşma ihtimali bulunuyor mu?

ATEŞ KARA SORULARI YANITLADI

Evlerde sıkılıp yaz tatili planları yapmaya başlayanların ortak kaygılarını taşıyan bu soruların yanıtını Habertürk'te Hülya Hökenek'in konuğu olan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yanıtladı. 

SOSYAL MESAFE VE HİJYENE DİKKAT EDEREK TATİL YAPILABİLİR

Tatil planlarını Türkiye'de başarı ile süren mücadele sürecinin aynen devam etmesi şartına bağlayan Kara, bugün uygulanan sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak tatil yapılabileceğini söyledi. 

DENİZDEN YA DA HAVUZDAN KORONA BULAŞMAZ

Denizden ya da havuzdan koronavirüsün bulaşmadığının kesinlikle bilindiğinin altını çizen Prof. Kara, ancak burada da sosyal mesafenin korunması gerektiğinin altını çizdi. 

ŞEZLONG KULLANIMI

Güneşlenmek için kullanılan şezlongu sizden önce kullanan kişiden virüs bulaşma ihtimalini de değerlendiren Kara, virüsün ultraviyole ışıklarından etkilendiğini ve güneş altında en fazla 30 dakika dayanabildiğini hatırlatarak bu 35-40 dakika sonra kullanılmasında hiçbir mahsur olmayacağını söyledi. 

Kara, otel ve tatil köyü gibi yerlerdeki ortak kullanım alanlarından restoranlarda da sosyal mesafe kuralına uyulması ve hijyene dikkat edilmesi halinde bir sakınca olmayacağını ifade etti.. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

İzlenme: 856
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar