Koronayı hafife alan Bolsonaro'ya şok! Maske takmazsa cezalandırılacak

Koronayı hafife alan Bolsonaro'ya şok! Maske takmazsa cezalandırılacak

Brezilya'da virüsü "küçük bir grip" olarak nitelendiren Devlet Başkanı Bolsonaro'ya maske takma zorunluluğu getirildi.

Latin Amerika'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının merkez üssü olan Brezilya'da virüsü "küçük bir grip" olarak nitelendiren Devlet Başkanı Bolsonaro'ya mahkeme tarafından maske takma zorunluluğu getirildi.

Kararın Brasilia Federal Bölgesinde yürürlükte olan kararname kapsamında alındığı ifade edildi. Bolsonaro'nun kamusal alanda maske takmaması halinde 2 bin real para cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Karar, Brasilia Federal Bölge Valisi Ibaneis Rocha tarafından uygulanan maske takma zorunluluğu kuralına bağlı olarak çıkarıldı. Rocha'nın aldığı kararla başkent Brasilia'nın da içinde yer aldığı Brasilia eyaletinde tüm kamusal alanlarda maske takma mecburiyeti bulunuyor. 11 Mayıs'ta alınan karar gereği maske takmayanlara 2 bin real (yaklaşık 387 dolar) para cezası kesiliyor.

 

ALINAN ÖNLEMLERİ ZARARLI BULDUĞUNU İFADE ETTİ

 

Brezilya Devlet Başkan Jair Bolsonaro, salgının başlangıcından itibaren virüsün yayılmasını engellemek için alınan önlemlerin salgından daha zararlı olduğunu savunuyor. Ülkede toplam vaka sayısı 1 milyonu, ölü sayısı ise 51 bini aşmış durumda. Salgının ağır bilançosuna rağmen Bolsonaro, maske takmamayı tercih ediyor. Bolsonaro son olarak bir miting sırasında kendisini destekleyenlere maskesiz olduğu halde sarılmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.