Kosova kararı ABD ve Rusya'yı ikiye böldü

Kosova kararı ABD ve Rusya'yı ikiye böldü

Kosova Meclisi, Kosova Güvenlik Gücü’nün orduya dönüşmesi için verilen yasa tasarısı kabul edildi. Karar sonrası ABD ve Rusya karşı karşıya geldi.

Kosova Meclisi’ne Kosova Güvenlik Gücü’nün (FSK) orduya dönüştürülmesi için verilen yasa tasarıları mecliste kabul edildi. Kosova meclisinde tasarı ile ilgili milletvekilleri oturum yaptı. Kosova Güvenlik Gücü’nün hizmet şartlarının ve FSK Bakanlığı’nın Savunma Bakanlığı’na dönüştürülmesi için öngörülen 3 yasa tasarısı için milletvekilleri oylarını kullandı. 


105 oy ile kabul edildi
Mecliste 120 milletvekili oy verdi. Bu oturuma sırp milletvekilleri katılmadı ancak 107 milletvekili hazır bir şekilde oturuma katıldı. Meclis oturumuna Başbakan Ramush Haradinaj, Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, FSK mensupları ve FSK Komutanı Korgeneral Rrahman Rama da katıldı. Oylama sunulan tasarı 15 oy ile kabul edildi. 


ABD’den karara destek geldi
Oylamanın ardından ilk açıklama ABD’den geldi. ABD Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada destek verdiklerini söyledi. 


ABD’nin açıklamasının ardından bir önemli açıklamada Rusya’dan geldi. Rusya Kosova’nın ordu kurmasının kabul edilmesinin bölgede tansiyonu yükselteceğini ve silahlı çatışmaların da yeniden artacağını söyledi. 


Açıklamada şu ifadelere yer verildi
 ‘Priştine'de 14 Aralık'ta parlamento Kosova Güvenlik Güçlerini tam teşekküllü bir Kosova ordusuna dönüştürmeye karar verdi. Bu adım, 1244 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararına ters bir davranış.’

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.