Kosova'da Türk bayrağına çirkin saldırı

Kosova'da Türk bayrağına çirkin saldırı

Mehmet Akif Ersoy'un babasının memleketi İpek'te Türk bayrağına çirkin saldırı.

Kosova’da İpek’in Yakova yolu çıkışında Duliye yerinde birkaç yıl önce Türkiye’den kardeş belediye Kale Belediyesi tarafından yapılan “Atatürk” Anıtına bilinmeyen kişiler tarafından saldırıldı. Mehmet Âkif Ersoy'un babası İpekli Tahir Efendi, burada doğup büyümüş, daha sonra İstanbul'a gelmiş ve Fatih Medresesi'nde uzun yıllar müderrislik yapmıştı


Park ve şelale kapsamında bulunan anıtta yer alan Türk Bayrağı siyah renk sprey boyayla çizilirken Atatürk plakası da söküldü. Bursalı iş adamı Selatin Balkan, bu saldırının ilk olmadığını 2012, 2013 yıllarında da Türk Bayrağı’na çirkin saldırıların yapıldığını belirtti. Kosova Polisi’ne ihbarda bulunan duyarlı işadamı, hasar tespit raporunu hazırlayan polislere maddiden çok manevi değere, Kosova – Türkiye dostluğuna verilmeye çalışılan zarara dikkati çekti.


Olayla ilgili yeni seçilen İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri’yi de bilgilendirdiğini söyleyen Selatin Balkan, Muhaxheri’nin olayla ilgilendiğini ve saldırı nedeniyle üzgün olduğunu da söylediğini bizlere iletti. Balkan, Türk Bayrağı’na saldırıların tekrarlanması üzere taşta çizilen bayrağı camla kaplamayı düşündüğünü de belirtti.Diğer yandan edinilen bilgilere göre Kosova Türk Temsil Heyeti’nden bir ekip de olay yerine çıkıp incelemelerde bulunmuş.

 

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ile Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı  Mahir Yağcılar, İpek şehri yakınlığında yer alan  “Atatürk” anıt parkındaki Türk bayrağı ve Atatürk anı plakesine  kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.


“Kosovahaber” Haber Ajansı’nın haberine göre, saldırıda dostluk parkı içinde yer alan ve taş üzerinde resimlenen Türk bayrağı üzerine  X şeklinde siyah sprey sıkıldığ ve  Atatürk anı plakesinin  yerinden söküldüğü, polis tarafından da teyit edildi.


Bakan Yağcılar, Kosovaport’a yaptığı açıklamada, saldırının Kosova ile Türkiye halkları ile iki ülke arasındaki kardeş ilişkilere  zarar vermek maksadıyla yapıldığını, ancak iki ülke arasındaki dostluk ilişkilere bu ve buna benzer çirkin saldırıların zarar veremeyeceğini belirtti.


Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ie KDTP Genel Başkanı Yağcılar yayımladığı yazılı açıklamasında da  şu ifadelere yer verdi.“Dün Akşam İpek’te T.C. Kale Belediyesi’nin yaptırdığı kardeşlik parkında ki Türk Bayrağı ve Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırıyı kınamaktayız.


İki devlet arasında iyi ilişkiler ve dostluk  bağlarını hiç kimse bu gibi olaylarla bozamacağını bildirmek isteriz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, belediyeleri ve diğer kurumların desteğinin  bugüne kadar büyük olduğunun altını çizerek,  teşekkür eder, bundan böylede toplum ve parti olarak bu ilişkilerin daha da güçlenmesi için çalışcağız. Siyasi çalışmalarımızın esaslarından biri, Türk bayrağının dalgalanması, Atatürk değerlerinin yaşatılması ve dostluk köprülerinin kurulmasıdır.


“Olayla ilgili yetkili organlardan incelemelerin yapılması ve hukuki önlemlerin alınması istemekteyiz.”

 

 

Güngör YAVUZASLAN

Güngör YAVUZASLAN /KOSOVA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.