Kral Charles'tan beklenmedik 'Harry-Meghan' hamlesi

Kral Charles'tan beklenmedik 'Harry-Meghan' hamlesi

Netflix'te yayınlanan belgesellerinde kraliyeti suçlayan Prens Harry ve Meghan Markle çifti, İngiltere'de tepkilerin odağı olurken, Kral Charles'tan beklenmedik bir adım geldi.

Ocak 2020'de İngiltere kraliyet ailesindeki görevlerinden çekilen ve son günlerde Netflix'te yayınlanan belgeselleriyle gündemde olan Prens Harry ve Meghan Markle'a İngiltere'de tepki yağarken, Prens Harry'nin babası Kral III. Charles'ın 6 Mayıs’ta gerçekleşecek olan taç giyme törenine tepkilerden ötürü katılıp katılmayacağı belli olmayan çifte Kral Charles’tan adım geldi.

Daily Mail’in haberine göre, III. Charles, ABD’ye yerleşen çifti törene davet etti. Kraliyet ailesi ile en son eylül ayında Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreninde bir araya gelen çift, Kral Charles’ın taç giyme törenine gidebilir.

 

'HARRY'NİN TAHT HAKKI VE UNVANLARI ALINMALI'


Diğer yandan, büyük tepki çeken belgesel dizinin Netflix'te yayınlanmasının ardından İngiliz basını, halkın yaklaşık yarısının çiftin Sussex Dükü ve Düşesi unvanlarının ellerinden alınmasını istediğini yazdı. Halkın yüzde 42’si, Harry'nin, beşinci sırada olduğu taht sırasından artık çıkarılması gerektiğine inanıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.